Marilyn Manson přijede v únoru do Brna

02.08.2024 11:02 - Tisková zpráva | foto: Live Nation

Marilyn Manson se vrací po osmi letech do České republiky. V rámci své evropské tour přivítá 14. února 2025 fanoušky v brněnské aréně Vodova. Vstupenky jsou za ceny od 1 590 Kč v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Manson se představí v brněnské areně v rámci jedné z desíti evropských zastávek turné.

Marilyn Manson plakát
© Live Nation
Pětapadesátiletý rodák z Ohia, vlastním jménem Brian Hugh Warner, je dnes nejkontroverznější postavou heavy metalu, vysvěceným pastorem Církve Satanovy a mužem, který děsí konzervativní Ameriku. Začínal jako hudební publicista - po interview s Trentem Reznorem z Nine Inch Nails dostala jeho první hudební skupina Marilyn Manson & The Spooky Kids možnost předskakovat NIN a podepsala první smlouvu. Manson byl zjevně inspirován mistry oboru – ovlivnili ho bezesporu Alice Cooper, Kiss a Alien Sex Fiend, hudebně však šel dál.

Marilyn Manson je dosud jediným stálým členem stejnojmenné skupiny. Jeho alba byla pětkrát nominována na ocenění Grammy, získal mnoho cen a nominací (31 vítězství a 63 nominací) v metalových anketách časopisů a MTV. Režíroval také mnoho svých videoklipů. Vydal celkem jedenáct studiových a jedno koncertní album.

Mansonova fascinace leskem a temnotou Ameriky a hudební ztvárnění jeho vizí je dodnes provokativní, při ohlédnutí na posledních třicet let jeho hudby se v dnešní době stal jednou z nezaměnitelných postav rockové hudby a temnou žijící legendou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY