Deep Purple v top desítce české albové hitparády statečně čelí převaze rapperů

01.08.2024 08:00 - Josef Martínek | foto: LiveNation

Zatímco v tuzemském žebříčku digitálních singlů se na předních pozicích nic nestalo, rádia hlásí nového vítěze: stává se jím Artemas s "I Like The Way You Kiss Me". V albovém pořadí se do čela vrací Calin s nahrávkou "Bieber Fever". Do rapem ovládané top desítky se prosadila novinka hardrockerů Deep Purple.
Artemas - I Like The Way You Kiss Me
© Warner Music
RÁDIA - Ve třináctém týdnu tohoto roku střídal britsko-kyperský hudebník Artemas s hitem "I Like The Way You Kiss Me" v čele hitparády digitálních singlů Bensona Boonea a jeho "Beautiful Things". Nyní, o zhruba čtyři měsíce později, se situace opakuje, jen pro změnu v rádiovém žebříčku. Oba objevy letošního roku se aktuálně řadí na dvě nejvyšší příčky.

Na stupních vítězů setrval i australský producent Cyril s remixem "Stumblin' In" - patří mu trojka. Domácí jistotou zůstávají bramboroví O5 & Radeček s Elly, jejichž duet "I tak to za to stojí" pořád hájí postavení nejhranější tuzemské písně, a to již dlouhých šestnáct kol.

O Miley Cyrus a jejích "Flowers" (číslo pět) už po roce a půl v top desítce raději pomlčme. Nově se do této společnosti dostala taneční spolupráce, v níž mají prsty Lucas Estrada, Tribbs a Stephen Puth. Ze šestky nás všichni zmínění nabádají: "Close Your Eyes". Také Taylor Swift a Post Malone nakoukli do nejvyšších pater premiérově, jejich hit "Fortnight" stoupá rovnou o padesát šest míst na současnou sedmičku.

Novinkovému přehledu vévodí Ella Henderson, namlsaná nedávným úspěchem kousku "Alibi" s Rudimental. Tentokrát se spojila se Switch Disco a Alokem, jejich společný singl "Under The Sun" začíná jako třicátý osmý nejpřehrávanější. Jako čtyřicátá vstupuje do pořadí Dasha - ovšem ne ta česká, ale její americká jmenovkyně. Čtyřiadvacetiletá zpěvačka boduje s country-popovým songem "Austin (Boots Stop Workin')", který se stal virálním na TikToku.

Novopečený otec Alvaro Soler vyslal španělským sluncem prohřátou novinku "Te Imaginaba" na třiačtyřicítku. O poslední čerstvou muziku v éteru se postaral německý zpěvák Will Church, jehož "Ready To Be Loved" zahlédneme v šedesáté sedmé kolonce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Artemas - I Like The Way You Kiss Me
  2. Benson Boone - Beautiful Things
  3. Cyril - Stumblin' In
  4. O5 & Radeček feat. Elly - I tak to za to stojí
  5. Miley Cyrus - Flowers
  6. Lucas Estrada feat. Tribbs & Stephen Puth - Close Your Eyes
  7. Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
  8. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  9. Kryštof - Život je krásný
  10. Kateřina Marie Tichá & Bandjeez - Plamen


Calin - Bieber Fever
© Mike Roft Records
ALBA - Minule si na Calina vyšlápl Eminem s novinkou "The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)". Americký fenomén ale vedení udržel jen jediný týden a nyní klesá na dvojku, takže "Bieber Fever" prvního zmíněného se vrací do čela. Z osmi týdnu v pořadí vítězí posedmé.

Na trojku poskočil Travis Scott, jehož nahrávka "UTOPIA" těží z nedávného interpretova koncertu v pražské O2 areně. Oproti minulému týdnu si rodák z Houstonu polepšil o čtyři řádky. Překvapivě početné zastoupení zahraniční scény (obvykle zdejší rappeři do top pětky pustí málokoho) na předních místech podtrhuje ještě čtvrtá Billie Eilish s "Hit Me Hard And Soft".

Až poté následuje obvyklá přehlídka všech Sheenů, Steinů a dalších hvězd mládeže. Hudbě pro zetkovou generaci vzdorují ze sedmičky už jen veteráni Deep Purple, kteří na stará kolena překvapili vřele přijatou deskou "=1". Ta si u nás na musicserveru vysloužila titul Album týdne.

Hitparáda digitálních singlů nabízí víceméně to samé v bledě modrém. Na prvních třech místech ve složení Hard Rico a Yzomandias ("Narcos"), Rohony a Manene ("Letná") a Calin ("Suave") se už sedm týdnů vůbec nic nezměnilo.

Top 10 - alba:
  1. Calin - Bieber Fever
  2. Eminem - The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)
  3. Travis Scott - UTOPIA
  4. Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
  5. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  6. Pil C feat. Luca Brassi10x - Vojna
  7. N Deep Purple - =1
  8. Viktor Sheen - Planeta opic
  9. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  10. Stein27 - President Of Sexico

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 30. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY