Pixies vyzradili detaily k nové desce "The Night The Zombies Came"

08.08.2024 16:41 - Kateřina Spacek | foto: Travis Shinn

Je to už pětatřicet let, co se Pixies díky svému průlomovému albu "Doolittle" poprvé dostali do britské top desítky, a dvacet let od jejich slavného vystoupení na festivalu Coachella. Novinka, která má vyjít letos na Halloween, bude už desátým studiovým počinem oblíbené formace, pokud počítáme i její klasické mini LP "Come On Pilgrim" z roku 1987. Zároveň půjde o první novou hudbu od roku 2022, kdy vyšlo proslulé LP "Doggerel".

Pixies - The Night The Zombies Came
© facebook interpreta
Deska obsahuje třináct nových písní a slibuje nebývalou pestrost. Druidismus, apokalyptická nákupní centra, restaurace se středověkou tematikou, básnická forma ze dvanáctého století a charakteristický suchý zvuk bubnů jako za éry Fleetwood Mac sedmdesátých let - to jsou jen některé z nesourodých vjemů, které se prý do zařazených skladeb promítají. Ke kapele se navíc přidala i nová baskytaristka Emma Richardson, v minulosti členka Band Of Skulls.

Po singlech "You're So Impatient" a "Que Sera, Sera" představila alternativně rocková partička také skladbu "Chicken". Ta se sice nese v pomalém rytmu, ale její refrén je bohatý, hlasitý a dá se říct, že Kuřeti nic nechybí. Jeho uvolněnost připomíná atmosféru raných sedmdesátek, kdy se banda surfařů znuděně poflakovala po Dogtownu.

Pixies míří do Prahy

Českému publiku se legendární kapela již brzy znovu připomene naživo. Svůj pražský koncert odehraje v sobotu 10. srpna ve Foru Karlín.

Tracklist "The Night The Zombies Came" je následující: Primrose, You’re So Impatient, Jane (The Night the Zombies Came), Chicken, Hypnotised, Johnny Good Man, Motoroller, I Hear You Mary, Oyster Beds, Mercy Me, Ernest Evans, Kings of the Prairie, The Vegas Suite.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY