Na Radima Hladíka ve Struhařově vzpomenou Blue Effect i The Matadors

28.07.2024 14:58 - Tisková zpráva | foto: BrainZone.cz

Zásadní písničky české rockové klasiky jako "Rosenka", "Sluneční hrob" nebo "Rajky", bývalí členové Blue Effectu i Matadors a o generaci až dvě mladší hráči - tak bude vypadat vzpomínkový koncert na geniálního českého kytaristu a skladatele Radima Hladíka, který se uskuteční v pátek 2. srpna 2023 U Hliněného rybníka ve Struhařově. Projekt nazvaný Radim Hladík Tribute, ve kterém hrají hudebníci spjatí s legendárním hráčem, koncertuje kvůli časovému vytížení svých členů spíše sporadicky.

Mezi akcemi, jako jsou Rock for People, sál Lucerny nebo divadlo Archa, má výjimečné postavení Struhařov. Právě zde trávil Radim Hladík skoro veškerý volný čas a před šestnácti lety tady započal pravidelné struhařovské koncerty. Po jeho úmrtí na ně navázaly vzpomínková vystoupení. Letos se bude vzpomínat i na Zlatu Hladíkovou, manželku Radima Hladíka, která v lednu zemřela. Byla manažerkou nejenom jeho skupiny Blue Effect, ale i dalších kapel.

"Projekt Radim Hladík Tribute koncertuje maximálně tak čtyřikrát do roka kvůli časovému vytížení jednotlivých členů. Kluci sami si Struhařov oblíbili a rádi se sem vrací," popisuje Radim Hladík Jr. a připomíná, že první skladby The Matadors a Blue Effectu zazněly v šedesátých letech právě ve Struhařově, v kinosále na návsi a v Haberském hostinci. "A mnozí si jistě vzpomenou, když v osmdesátých letech měl Modrý Efekt zkušebnu ve staré, v té době nevyužívané škole," doplňuje Hladík Jr.

Program Radim Hladík Tribute ve Struhařově zahájí repertoár kapely The Matadors se zpěvákem Viktorem Sodomou, v níž na sebe Hladík poprvé výrazněji upozornil s britskou podobou rhythm and blues. Skladby z období Blue Effectu poté zahrají jeho ex spoluhráči bubeník Václav Zima, baskytarista Vojtěch Říha a zpěvák Pavel Bohatý. K nim se připojí kytaristé Adam Krofian z The Atavists a Roman Helcl z November 2nd. Za mikrofonem se budou postupně střídat Iva Marešová, která se objevila po boku Radima Hladíka v programu Nová Syntéza, frontman kapely Imodium Tomáš Fröde nebo zpěvák slupiny Vanua2 Yannick Tevi.

Páteční večer tradičně zahájí od 19.30 hodin kapela Vanua2 a poté začne již zmíněný Tribute Radim Hladík.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY