Skotská zpěvačka Karliene se v tajemné písni "Selene" obrací k bohyni Měsíce

31.07.2024 08:43 - Kateřina Spacek | foto: karliene.com

Karliene Reynolds, známější pouze jako Karliene, je skotská folková zpěvačka a skladatelka. Její tvorbu inspiruje hlavně keltská hudba, ale blízké jí jsou také mnohé populární filmy a televizními pořady jako "Hra o trůny", "Pán prstenů", "Hobit" a podobně.

Zpěvačka se skládání písní věnuje už téměř patnáct let, do širšího povědomí se dostala díky své velice povedené předělávce písně "Red Right Hand", kterou v originále nazpíval Nick Cave.

"Už více než deset let si spokojeně buduji svou malou knihovnu písniček, stále se učím, miluji toto řemeslo a stále se radostně rozzářím s každým novým, milovaným odběratelem na YouTube. Dělat to na plný úvazek je pro mě absolutní radost a výsada a doufám, že hudbu budu dělat ještě mnoho let. Moc vám děkuji za vaši laskavost a podporu," poděkovala Karliene svým fanouškům.

Hudebnice nyní přichází s další novinkou nazvanou "Selene". Jednoduchá písnička působí nesmírně étericky, podtrhuje ji ženské echo, které skladbě dodává nádech mystiky. Karliene se tentokrát rozhodla píseň věnovat bohyni Měsíce Selene. A není to poprvé, co se muzikantka věnuje nadpřirozeným tématům. V minulosti zpívala také o sirénách, pekelných psech nebo tajemné La Lloroně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY