shop.musicserver.cz
Nové desky 30/2024 - od Empire Of The Sun přes Ghost po Powerwolf

Nové desky 30/2024 - od Empire Of The Sun přes Ghost po Powerwolf

Vydáno: 31.07.2024 13:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: William Barrington-Binns

V polovině prázdnin si ty největší hvězdy konečně vzaly s hudebními novinkami na chvíli volno, pokud tedy do této kategorie neřadíte australské Empire Of The Sun, rockové Ghost, metalové Powerwolf, electropopového Portera Robinsona, jazzmana Pata Methenyho nebo Painted Shield. K nim se navíc přidali Dream Evil a s živákem Blur.

V pátek 26. července vyšly tyto nové tituly:

Empire Of The Sun - Ask That God
žánr: pop rock / rock

 Empire Of The Sun - Ask That God
Po dlouhých osmi letech, které uplynuly od vydání "Two Vines", se čtvrté desky dočkají fanoušci australského electropopového dua Empire Of The Sun. Vznikalo během covidu, kdy Luke Steele a Nick Littlemore spolupracovali online přes Zoom. Nakonec tímto způsobem vzniklo neskutečných tisíc dvě stě songů, z nichž ve finále vybrali dvanáct. Na jejich produkci se podílelo švédské duo Vargas & Lagola, jejich krajan Pontus Winnberg z dua Bloodshy & Avant a především Peter Mayes, který s Littlemorem tvoří duo Pnau. Výběr písniček evidentně dopadl více než skvěle, protože na metacritics posbíralo duo hodnocení 82 %. Zda zaujme i vás, zjistíte na jejich YouTube.


Powerwolf - Wake Up The Wicked
žánr: power metal

Powerwolf - Wake Up The Wicked
Jedno z nejočekávanějších alb letošního roku na metalové scéně mají ve svém arzenálu Powerwolf. Německá formace v čele s operním zpěvákem Attilou Dornem připravila pro své desáté studiové album jedenáct nových kousků. Podle dosavadních ohlasů jde o mimořádně povedený soubor skladeb, kterým si muzikanti jen upevní svou pozici. Jestli je to pravda, posuďte sami. Na YouTube najdete několik skladeb, včetně třeba "We Don't Wanna Be No Saints" nebo "Sinners Of The Seven Seas".


Ghost - Rite Here Rite Now
žánr: heavy metal / gothic rock

Ghost - Rite Here Rite Now
"Rite Here Rite Now" je soundtrackem k novému filmu skupiny Ghost, koncertnímu záznamu dvou vyprodaných koncertů kapely v losangeleském Kia Forum, který je současně propojen s filmovým příběhem. Divák je tak vtažen do vlastního stvoření universa této skupiny. Tobias Forge k tématu sdělil: "Před dekádou, v době, kdy Ghost podepisovali smlouvu s vydavatelstvím Loma Vista, se majitel labelu, zeptal, jaký má kapela za sebou příběh. Odpověděl jsem mu, jelikož jsme v podstatě ještě kapela-dítě, navíc anonymní dítě, není moc co vyprávět. Zatím. Ale pokud chce nějaký příběh, tak mu jej vymyslím." Výsledkem je unikátní směs, doslova hostina pro všechny, kteří milují filmovou alchymii mezi rockovým spektáklem a strašidelnými chuťovkami, které jsou doprovázeny skladbami ze všech jejich pěti alb. Nahlédnout do této pekelné kuchyně můžete přes jejich YouTube profil.


Pat Metheny - Moondial
žánr: jazz

 Pat Metheny - Moondial
Americký jazzový kytarista Pat Metheny nepotřeboval na přípravu svého nového alba "Moondial" od předchozího "Dream Box" o moc více jak jeden rok. Jeho fanoušci se mohou těšit na celkem třináct skladeb, z nichž většinu napsal sám. Vlastní kompozice doplnil svými verzemi písní Chicka Corey, The Beatles, Leonarda Bernsteina, Davida Raksina nebo "Angel Eyes" Earla K. Brenta. Všechny nahrál na barytonovou kytaru. Jak zní, zjistíte na Methenyho YouTube profilu. Vydání desky doprovází rozsáhlé evropské turné, které ovšem Českou republiku tentokrát mine.


Porter Robinson - Smile! :D
žánr: electro pop

 Porter Robinson - Smile! :D
Tři roky trvala příprava třetího alba amerického DJe, skladatele, producenta a zpěváka Portera Robinsona. Deset písniček, které shrnul pod název "Smile! :D", začal psát během turné k desce "Nurture", jež odjel s živou kapelou. Původním záměrem bylo udělat dílo, které "nebude upřímné, ale spíše zábavné, libující si v absurditě světa, jenž odmítá kontext," nicméně nakonec opět psal o svých emocích. Žánrově se vrátil k electropopu s tím, že do něj zařadil i prvky hyperpopu a pop-punku. Parťákem mu byl Gavin Bendt a jediným hostem americké popové duo Frost Children. Nejen spolupráci s nimi najdete na Robinsonově YouTube profilu.


Blur - Live At Wembley
žánr: brit pop

Blur - Live At Wembley
Britská ikona Blur přináší svým fanouškům exkluzivní zážitek v podání záznamu z legendárních koncertů, které se konaly v loňském roce na stadionu Wembley. "Live At Wembley" je poctou brit popu a zároveň exkluzivním dokumentem historie jedné kapely. Na dvou CD nebo třech vinylových deskách naleznete pečlivě vybrané skladby, které představují to nejlepší z rozsáhlé diskografie formace - od prvních hitů jako "There's No Other Way" až po skladby z posledního studiového alba. Koncertní záznam zachycuje atmosféru dvou vyprodaných večerů, kdy Blur předvedli, že stále patří mezi špičku hudební scény. Nasát jedinečnou atmosféru můžete na jejich YouTube profilu.


Mustard - Faith Of A Mustard Seed
žánr: trap / hip hop

 Mustard - Faith Of A Mustard Seed
Americký rapper a především známý producent Mustard svým posledním albem "Perfect Ten" z roku 2019 poprvé nakouknul do Top 10 americké hitparády a také do žebříčků jinde po světě. Na tento úspěch by jistě rád navázal i svým čtvrtým počinem "Faith Of A Mustard Seed", pro nějž nachystal celkem čtrnáct tracků. Většinu z nich si pochopitelně produkoval sám, ale pomohli mu třeba i Terrace Martin, Monte Booker, Masego nebo Nic Nac. Ještě bohatší je seznam hostů, v němž najdete jména 42 Dugg, Quavo, Rob49, Travis Scott, Ty Dolla Sign, Charlie Wilson, Masego, Blxst, A Boogie Wit Da Hoodie, Roddy Ricch, Future, Ella Mai, Kodak Black, Young Thug a Lil Durk. Výraznou část kolekce najdete i na Mustardově YouTube.


Tip týdne

The Hanseroth Twins - Vera
žánr: folk / americana

 The Hanseroth Twins - Vera
Pro většinu bude americké folkové duo The Hanseroth Twins prakticky neznámým jménem, avšak vězte, že Phillip John a Timothy Jay Hanserothovi mají na svém kontě již tři Grammy a dalších sedm nominací na ně. Je to především díky dlouhodobé spolupráci s Brandi Carlile nejen na jejích deskách, ale i projektech, která tato americká hudebnice tvoří pro Joni Mitchell, Tanyu Tucker, The Secret Sisters, Dolly Parton nebo s vlastním triem The Highwomen. Mimo to se podíleli i na deskách Zac Brown Band nebo The Avett Brothers. Pro svůj debut "Vera" natočili celkem deset písniček, mezi něž zařadili i jednu překvapivou coververzi, a sice "A Little Respect" od Erasure. Produkci si vzala na starost pochopitelně Brandi Carlile, a pakliže se zaposloucháte na jejich YouTube, neubráníte se u některých songů srovnání s legendárním duem Simon & Garfunkel.


Humanist - On The Edge Of A Lost And Lonely World
žánr: indie rock

Humanist - On The Edge Of A Lost And Lonely World
Britský hudebník Rob Marshall, známý spoluprací s Markem Laneganem, se pod svým alter egem Humanist vrací s dlouho očekávaným druhým studiovým albem. Na desce "On The Edge Of A Lost And Lonely World" se opět prolíná melancholický indie rock s prvky folku a ambientu, pro který je Marshallův projekt charakteristický. Album nabízí intimní a často syrové pohledy na témata jako osamělost, ztráta a hledání identity. Kromě Marshallova charakteristického hlasu se na albu objeví řada významných hudebníků, jako jsou Dave Gahan z Depeche Mode, Tim Smith z Midlake či Isobel Campbell. Ukázky naleznete na jeho YouTube profilu.


Painted Shield - Painted Shield 3
žánr: alternativní rock / grunge

Painted Shield - Painted Shield 3
Painted Shield se vracejí s novým albem "Painted Shield 3." Třetí studiovka této supergrupy, složené z legendární sestavy včetně Stone Gossarda (Pearl Jam), Matta Chamberlaina (ex Pearl Jam), Masona Jenningse a dalších, slibuje být dosud nejrozsáhlejším a nejodvážnějším počinem. Od svého vzniku tato parta posouvala hranice rockové hudby a s novou kolekcí jsou opět o kus dále. Z hudebních drážek se line projev kapely, která našla sebe sama a nebojí se experimentovat. Gossard přináší do nahrávky svou charakteristickou kytarovou virtuozitu. Vokály v zápřehu Jenningss a Brittany Davis vytváří nezapomenutelný požitek. Hlavní singl "Transector" je skvělým úvodem do tohoto hudebního světa. Zkuste i vy výlet do světa alternativního rocku míseného špinavostí grunge a zvukovými kouzly. Více najdete na YouTube profilu formace.


Jaromír Honzák, Symfonický orchestr Českého rozhlasu - The Blues Of A String Hanging In The Wind
žánr: jazz / současná vážná hudba

 Jaromír Honzák, Symfonický orchestr Českého Rozhlasu - The Blues Of A String Hanging In The Wind
"Malý chlapec, který sedí a poslouchá tranzistorové rádio Hitachi, na pozadí noční obloha, po níž letí raketa." Tento výjev je imaginativním předobrazem nového alba kontrabasisty a skladatele Jaromíra Honzáka, jenž je živou nahrávkou jeho osmidílné suity v názvem "The Blues Of A String Hanging In The Wind" v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu a Honzákova stálého jazzového kvinteta ve složení David Dorůžka, Luboš Soukup, Vít Křišťan a Martin Novák. Vzniklo ve spolupráci s Českým rozhlasem v rámci koncertní řady "Nové horizonty", která propojuje jazz a symfonickou hudbu, a díky nabídce jejího kurátora, pianisty a skladatele Tomáše Sýkory. Honzák pro tento účel rozšířil svoji stejnojmennou skladbu z roku 2008 a rozvedl ji do současné podoby. Výsledek uslyšíte v krátkých ukázkách na stránkách vydavatelství Animal Music.


Výroční edice

  • The Police - Synchronicity (40th Anniversary Box Set)
    The Police - Synchronicity (40th Anniversary Box Set)
    Skupina The Police se rozhodla potěšit své fanoušky a vydává 6CD super deluxe edici kultovního alba "Synchronicity" z roku 1983. Tato reedice nabízí doslova pokladnici dosud neslyšených alternativních verzí, nedokončených nahrávek a dem. Nahrávka "Synchronicity", páté a zároveň poslední studiové album kapely, obsahuje nesmrtelné hity jako "Every Breath You Take", "Wrapped Around Your Finger", "King of Pain" a "Synchronicity II". Původní vydání se prodalo v neuvěřitelném množství 15 milionů kopií po celém světě, z toho 8,5 milionu pouze v USA. Na této reedici se pracovalo tři dlouhé roky a vznikla za plné podpory členů skupiny. Součástí balení je také 60stránková kniha v pevné vazbě, která obsahuje nové, detailní poznámky hudebního novináře Jasona Drapera. Draper se v nich věnuje koncepci alba a jeho často zmiňované problematické tvorbě. Box obsahuje původní desku včetně skladby "Murder By Numbers", vše remasterované z původních pásek. Dále osmnáct písní, mezi nimiž jsou všechny původní B-strany singlů a jedenáct exkluzivních bonusových skladeb, které se dosud na CD neobjevily. Dříve nevydané alternativní verze všech songů z alba či devatenáct živých nahrávek z koncertu v Oakland-Alameda Coliseum z roku 1983. Kompletní výčet všeho naleznete na YouTube kapely.


Ice Spice - Y2K
žánr: hip hop / drill

 Ice Spice - Y2K
Album "Y2K" je sice debutem americké rapperky Isis Naijy Gaston, která si říká Ice Spice, ovšem díky loňskému EP a především spolupráci s Nicki Minaj a Taylor Swift má na svém kontě už čtyři nominace na Grammy z letošního roku, a to včetně prestižní kategorie Objev roku. Pro svoji prvotinu nachystala deset tracků, které produkoval RiotUSA, k němuž se připojili Ojivolta, Synthetic, Nico Baran nebo Lily Kaplan. Trojici hostů tvoří Travis Scott, Gunna a Central Cee. Vydáním alba žije YouTube profil rapperky.


Category 7 - Category 7
žánr: metal

Category 7 - Category 7
V roce 2023 vznikla na hudebním poli nová superskupina, kterou tvoří Kerry King, známý z Armored Saint nebo Anthrax, kytarista Phil Demmel (dříve Machine Head), Mike Orlando (Adrenaline Mob) a bubeník Jason Bittner (můžete ho znát ze Shadows Fall). Společně dali docela spontánně dohromady eponymní debutovou desku, která obsahuje celkem deset kousků. Hudebníci slibují posluchačům poctivou nálož velkých riffů a mohutných melodií. Jestli to je pravda, posuďte sami. Na YouTube kanálu Metal Blade Records najdete k poslechu hned několik ukázek, včetně "Apple Of Discord".


Dream Evil - Metal Gods
žánr: heavy metal

Dream Evil - Metal Gods
Švédská heavymetalová kapela Dream Evil, v čele s uznávaným producentem a kytaristou Fredrikem Nordströmem, vydává sedmou studiovou desku "Metal Gods". Nástupce sedm let starého počinu přináší fanouškům poctivého heavy metalu desítku nových kousků. Muzikanti v nich vzdávají holt metalovým legendám a některé z nových písní, v čele s tou titulní, jejíž klip režíroval Patric Ullaeus, si můžete vychutnat na YouTube.


V krátkosti

  • Cults - To The Ghosts
    Se svým šestým studiovým albem se po čtyřech letech opět hlásí o slovo americké indiepopové duo z New Yorku a jeho produkci si vzal, jako již tradičně, na starost Shane Stoneback. (YouTube)

  • Lime Cordiale - Enough Of The Sweet Talk
    Podle počtu několika hudebních cen a nominací na ně jedna z nejlepších koncertních australských formací vydává svoji třetí desku. Svůj indie pop-rock, tentokrát okořeněný psychedelií, rozvíjí v sedmnácti skladbách, které produkoval Dave Hammer (Genesis Owusu, Leyla McCalla). (YouTube)

  • Rakim - G.O.D.’s Network (Reb7rth)
    Americký rapper a člen dua Eric B. & Rakim se vrací se svou čtvrtou deskou po neuvěřitelných patnácti letech. Není divu, že ho v comebacku podpořili Kurupt, Masta Killa, Snoop Dogg, DMX, Skyzoo, Kool G Rap, Joell Ortiz, Prodigy, X-Raided nebo Method Man. (YouTube)

  • Kenzie - Biting My Tongue
    Celkově své třetí album, druhé pod tímto jménem, vydává americká herečka a zpěvačka Mackenzie Ziegler. Dvanáctka písniček, jež se nese na aktuální vlně alt popu, je prý její formou terapie. Produkoval je hlavně Lenii, k němuž se přidali D'Mile, Kasia, Pink Sweat$, Phil Simmonds, Simon Oscroft a další. (YouTube)

  • The Red Clay Strays - Made By These Moments
    Po dvou letech navazuje americká country-rocková formace na svůj debut "Moment of Truth", s nímž nakoukla nejen do domácího countryového žebříčku, ale především do toho britského, kde brala dokonce Top 5. Letošní novinka přináší jedenáct songů. (YouTube)

  • Bill Callahan - Resuscitate!
    Americký hudebník dříve známý coby Smog si pro své fanoušky připravil živák a na něm deset písniček. (bandcamp)

  • Joshua Bassett - The Golden Years
    Své debutové album vydává další herec známý z "High School Musical", kde se potkával s Olivií Rodrigo. V jedné písničce ho doplnila Jenna Raine. (YouTube)

  • Ferry Townes - Side Effects Of Happiness
    Pakliže se vám líbí Haim nebo třeba boygenius, zkuste debut písničkářky ze Staten Island. (YouTube)

  • American Aquarium - The Fear Of Standing Still
    Americká rocková formace, která dříve bodovala také v countryových žebříčcích, si nachystala nové album a hosta v osobě Katie Pruitt. (YouTube)

  • Elsy Wameyo - Saint Sinner
    Keňsko-australská hudebnice a rapperka, která mixuje hip hop s tradiční africkou hudbou a elektronikou, nahrála pro svůj debut celkem třináct skladeb. Dvojici hostů tvoří Okello Max a Ywaya Tajiri. (YouTube)

  • Morrissey - Beethoven Was Deaf (Live)
    Reedice živého alba britského zpěváka a hudebníka známého svým charakteristickým hlasem a texty, které často reflektují sociální a politické témata. Kolekce z roku 1993 prošla remasteringovým procesem v legendárních Abbey Road Studios. (YouTube)

  • Punk Me Up - A Tribute To The Rolling Stones
    Po úspěšném tribute albu Punk Floyd přichází další dávka rockové reinterpretace! Tentokrát se ostřílení punk/garage rockeři pustili do klasických hitů The Rolling Stones. Kapely jako Fear, UK Subs, The Dead Boys a další přinesly nový, energický zvuk do známých písní. Připravte se na překvapivou fúzi punku a rock'n'rollu. (YouTube)

  • Wand - Vertigo
    Kalifornští psychrockoví mágové opět překvapují. Po pěti letech přicházejí s novým, ambiciózním albem, které je jejich dosud nejrozsáhlejším a nejrozmanitějším dílem. Tentokrát se ponořili do experimentů se živými jam sessions, které výsledný zvuk posunuly do nečekaných dimenzí. (YouTube)

  • Beastö Blancö - Kinetica
    Novinkové album industriální metalové formace, známé díky svým velkolepým teatrálním koncertům. (YouTube)

  • Metal Church - Final Sermon (Live In Japan 2019)
    Koncertní živák metalové formace z Aberdeenu. (YouTube)

  • State Faults - Children Of The Moon
    Čtvrtá studiovka posthardcoreové kapely z Kalifornie. (YouTube)

  • Zeshan B - O Say, Can You See?
    Svoji třetí desku vydává americký soulový zpěvák, kterého před sedmi lety uvedl Rolling Stone v seznamu Deseti nováčků, které byste měli znát. (YouTube)

    Dále vychází

    Aandrq - Inescapable
    Abbie Ozard - Everything Still Worries Me
    Already Dead - Something Like A War
    Beastie Boys - Ill Communication (30th Anniversary Edition)
    Crack Cloud - Red Mile
    Dogma - Dogma
    Fairport Convention - It All Came Round Again: Onstage And On Air 1982-1998
    Fancy Gap - Fancy Gap
    Friendship Commanders - Bill
    Griffin Tomaino - Griffin
    Imperia - Dark Paradise
    Jimetta Rose & The Voices Of Creation - Things Are Getting Better
    Maita - Want
    Messiah! - The Villain Wins!
    Nathan Bowels Trio - Are Possible
    Pete Townshend - Live In Concert 1985-2001
    Respire - Hiraeth
    Sacri Monti - Retrieval
    Semi-Famous - Destroy Ourselves
    Shonali - One Machine At A Time
    Sinai Vessel - I Sing
    Sylo - Dreamt That I Was
    The Doobie Brothers - Best Of Doobie Brother
    Thom Yorke - Confidenza (Music For The Film) (Physical Release)
    Yarn - Born, Blessed, Grateful, & Alive

    Vychází na vinylu:
    Alex Izenberg & The Exiles - Alex Izenberg & The Exiles
    Bill Callahan - Resuscitate!
    Blur - Live At Wembley
    Category 7 - Category 7
    Crack Cloud - Red Mile
    Cults - To The Ghosts
    David Bowie - David Bowie / Deluxe
    Dogma - Dogma
    Dream Evil - Metal Gods
    Empire Of The Sun - Ask That God
    Falling In Reverse - Popular Monster
    Fleetwood Mac - Best Of 1969-1974
    Ghost - Rite Here Rite Now (soundtrack)
    Hans Zimmer - Dune: Part Two
    Humanist - On The Edge Of A Lost And Lonely World
    Ice Spice - Y2K
    Imperia - Dark Paradise
    Luciano Pavarotti - Arias By Verdi And Donizetti
    Luciano Pavarotti - O Sole Mio (Favourite Neapolitan Songs)
    Marc Maron - From Bleak To Dark
    Morrissey - Beethoven Was Deaf (Live)
    Ólafur Arnalds - Island Songs
    Ólafur Arnalds - Re:member
    Pat Metheny - Moondial
    Porter Robinson - Smile! :d
    Powerwolf - Wake Up The Wicked
    Sacred Reich - Heal
    Sacri Monti - Retrieval
    Sleaford Mods - Divide And Exit
    Talking Heads - Stop Making Sense
    The Police - Synchronicity
    The Red Clay Strays - Made By These Moments
    Wand - Vertigo
    Yusuf / Cat Stevens - Foreigner
    Zeshan B - O Say, Can You See?

    EP:
    Common Sage (Feat. Members Of Thursday) - Nostos | Algo
    Jakojako - Segmente
    Kaonashi - A Second Chance At Forever: The Brilliant Lises From Casey Diamond
    Kississippi - Damned If I Do It For You
    Vallis Alps - Nothing More Than Human
    Waqwaq Kingdom - Mind Onsen

    Reedice:
    Bad Brains - I Against I
    David Bowie - ##David Bowie#X# / Deluxe
    Fish - Internal Exile
    Fish - Vigil In A Wilderness Of Mirrors
    Fleetwood Mac - Best Of 1969-1974
    Helloween - Keeper Of The Seven Keys Pt.1 / Remastered
    Helloween - Keeper Of The Seven Keys Pt.2 / Remastered
    Helloween - Walls Of Jericho / Remastered
    Lifeson Alex - Victor
    Luciano Pavarotti - Arias By Verdi And Donizetti
    Luciano Pavarotti - O Sole Mio (Favourite Neapolitan Songs)
    Ólafur Arnalds - Island Songs
    Ólafur Arnalds - Re:member
    Talking Heads - Stop Making Sense
    The Police - Synchronicity
    Yusuf / Cat Stevens - Foreigner

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Ed Sheeran, Calum Scott, Ewa Farna, Park 360, Hradec Králové, 28.7.2024
    Naživo: Ed Sheeran svůj druhý koncert v Hradci Králové obohatil o raritky, divákům ale zážitek kazily fronty Britský písničkář Ed Sheeran se od svých dvou koncertů v Letňanech posunul k o fous menšímu publiku než v roce 2019, i tak jej ve dvou dnech sledovalo necelých sto tisíc lidí. Ti se jeho druhým vystoupením v Hradci Králové bavili... čtěte zde
    Vydáno: 29.07.2024 19:23 v sekci Naživo
    Deep Purple - = 1 9/10
    Recenze: Deep Purple neobjevují kolo. Na "= 1" jsou pouze sami sebou, ovšem ve výtečné formě Deep Purple rovná se hudební instituce. Přesně ten typ kapely, která by mohla žít jen ze slavné minulosti a sledovat stav na kontech. Urputná snaha pokračovat se nicméně v poslední dekádě změnila spíše v čekání, zda se jí... čtěte zde
    Vydáno: 29.07.2024 00:00 v sekci Recenze
    Benátská! s Impulsem - den třetí, Vesec, Liberec, 27.7.2024
    Naživo: Marie Rottrová se magickým, deštěm vonícím koncertem postarala o vrchol Benátské! s Impulsem Loni Jaromír Nohavica, letos Marie Rottrová. Festival Benátská! s Impulsem v Liberci si ve finálový den druhý rok po sobě podmanila ostravská hvězda. A opět v tom sehrál roli déšť. Diváky na hlavní scéně bavili i Wohnout nebo... čtěte zde
    Vydáno: 28.07.2024 18:28 v sekci Naživo
    Byt číslo 4 - Čtyři stěny 8/10
    Recenze: Byt číslo 4 dokážou být už na svém debutu "Čtyři stěny" jasně rozpoznatelní Mladých skupin máme na tuzemské scéně mnoho - těch skutečně zapamatovatelných ovšem o poznání méně. Mezi jména, která už snesou přísnější měřítka, se nyní zařazuje i parta Byt číslo 4 ze Šumperka. Po několika... čtěte zde
    Vydáno: 27.07.2024 16:00 v sekci Recenze
    Michal Prokop - Mlaďoši v kapele mě vyhecovali k tomu, že jsem začal znovu psát
    Rozhovory: Michal Prokop - Mlaďoši v kapele mě vyhecovali k tomu, že jsem začal znovu psát Michal Prokop je v českém bigbítu skutečně výraznou osobností. Stále aktivní muzikant, bývalý politik a moderátor chystá na jaro příštího roku nové album se svou kapelou Framus Five. Už roky ale působí i jako dramaturg festivalu... čtěte zde
    Vydáno: 27.07.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Video: Ghost představili rovnou dva animované klipy k písním "Mary On A Cross" a "The Future Is A Foreign Land" (26.07.2024 16:30)
    - Nové desky 29/2024 - od Deep Purple přes Childish Gambina po Glass Animals (24.07.2024 19:00)
    - Nové desky 28/2024 - od OneRepublic přes Arakain po Eminema (17.07.2024 11:05)
    - Naživo: Skoro nahá Doja Cat ve třetím dni Open'eru vyzývala Poláky k souloži, Sam Smith letošní turné zmírnili (16.07.2024 19:00)
    - Nové desky 27/2024 - od Kasabian přes Zacha Bryana po Visions Of Atlantis (10.07.2024 13:00)
    - Nové desky 26/2024 - od Imagine Dragons přes Camilu Cabello po Steva Aokiho (03.07.2024 12:00)
    - Audio: Ghost vyslali do světa skladbu "The Future is a Foreign Land", která poprvé zazněla pod titulky filmu "Rite Here Rite Now" (30.06.2024 14:29)
    - Nové desky 25/2024 - od Kyga přes Gracie Ambrams po The Used (26.06.2024 11:30)
    - Publicistika: Basinfirefest 2024 rozezní Spálené Poříčí. Koho určitě nevynechat? (23.06.2024 08:00)
    - Hudba v TV: Snímek "Rite Here Rite Now" dává magii Ghost hravou filmovou podobu a důkladně zachycuje její esenci (22.06.2024 08:00)

    ALBUM TÝDNE 31/2024

    Deep Purple
    = 1

    Deep Purple rovná se hudební instituce. Přesně ten typ kapely, která by mohla žít jen ze slavné minulosti a sledovat stav na kontech. Urputná snaha pokračovat se nicméně v poslední dekádě změnila spíše v čekání, zda se jí podaří svou vlastní instituciálnost překročit. Nejnovější pokus se jmenuje "= 1".

    9/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Čt 01.08.
    Let It Roll (Letiště, Milovice)
    St 07.08.
    Brutal Assault (Pevnost Joefov, Jaroměř)
    St 07.08.
    Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
    Pá 09.08.
    Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
    So 10.08.
    Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
    Pá 06.09.
    Mehro (US) (Rock Café, Praha)
    St 18.09.
    Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
    Pá 20.09.
    Elán (SK) (O2 arena, Praha)
    So 21.09.
    Elán (SK) (O2 arena, Praha)
    So 21.09.
    Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Ed Sheeran mp3.com Mirai Eminem Queen Benson Boone Adele Taylor Swift 2H+ Ellie Goulding Dua Lipa Madonna Kabát Lucie Vondráčková Pokáč Katy Perry
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe