Chris Corner z IAMX si k silné písni "The Ocean" pozval zpěvačku Hafdís Huld, aby zazpívala v rodné islandštině

21.07.2024 12:05 - Kateřina Spacek | foto: Jan Kuča

Není to ani měsíc, co Chris Corner představil novinku "Neurosymphony" z nadcházející desky "Fault Lines²". A fanoušci tuto skladbu uvítali s otevřenou náručí. Stejně jako její videoklip, který by neznalé tvorby IAMX mohl šokovat. Nicméně skalní příznivce nemůže nádech erotična překvapit.

Nyní exfrontman slavných Sneaker Pimps přichází s další ochutnávkou "The Ocean". K té si navíc přizval islandskou zpěvačku a herečku Hafdís Huld. Její jméno by milovníkům elektronické hudby nemělo být cizí, protože začínala v kapele GusGus.

Interpretka se v písničce neodvrací od svého mateřského jazyka, který vyniká hned v úvodu. Na posluchače působí éterickým a husí kůži nahánějícím dojmem. Po několika sekundách se k silnému vokálu přidávají i hluboké syntezátory a velení nakonec přebírá Chris. Pokud by si někdo myslel, že jeho projekt už s ničím novým přijít nemůže, pletl by se. "The Ocean" je jedním z nejsilnějších počinů v historii IAMX.

Pochopitelně i tentokrát song doprovází černobílý vizualizér. A i tentokrát se Corner vyvaroval barev. Jednoduchý černobílý počin proto nabízí pohled na vlnící se hladinu, ze které se pomalu vynořuje nahá ženská bytost. Působivé.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY