Velkolepý comeback se nekoná. Katy Perry je v novince "Woman's World" naprosto mimo

15.07.2024 13:30 - David Böhm | foto: Capitol Records

Ještě před měsícem se člověk mohl těšit, co asi tak Katy Perry hudebně chystá. Čtyřletá odmlka od posledního alba "Smile" zkrátka zvědavost navýší, navnadit mohl i lehce futuristický cover novinkového singlu. Nyní nás zpěvačka do svého "Woman's World" vpustila, a parafrázujeme-li kousek jeho textu, pak příliš velké štěstí, že v něm můžeme žít, nepociťujeme.

Američanka se překvapivě vrátila k producentovi Dr. Lukovi, což vyvolalo vlnu kontroverze. Právě proti němu totiž vedla Kesha soudní spor kvůli znásilnění, a většina interpretů s ním proto následně přestala spolupracovat.

Kontroverze stranou, píseň na míle zaostává za hity jako "Roar" či "Part Of Me", jež spolu tato dvojice v minulosti složila. Novinka rezignuje na jakoukoliv zajímavou gradaci a přináší jen otřepaný taneční beat, který navíc připomíná "Stupid Love" od Lady Gaga. Interpretka hodně slevila i ze snahy o sdělení, neboť pokus o feministickou hymnu sráží rýmy na první dobrou.

Kapitolou samou o sobě se stává doprovodný videoklip. Ten přináší to nejhorší, co Katy ve svých klipech nabízí - dětinskost, nevkus, přeplácanost a trapné pokusy o vtipy. Zřejmě nákladné video, v němž si krátké cameo zahraje i internetová hvězdička Trisha Paytas, bohužel nelze brát ani jako nadsázku. Stručně řečeno - je až příliš pitomé.

Singl odstartoval éru jejího sedmého alba "143". To dlouholetá partnerka herce Orlanda Blooma plánuje na 20. září letošního roku a dle jejích slov z instagramového livestramu slibuje "vysokou energii, super letní náladu a vysoké BPM". Došlo tak konečně na taneční album, které si tato popová umělkyně vždy přála nahrát.

Ačkoliv konec článku svádí k tomu zakončit jej na pozitivnější notu ve smyslu snad se na desce dočkáme lepších skladeb, nestane se tak. Na stejném livestreamu totiž černovláska v oranžové podprsence zahrála minutové kousky tří dalších songů a i ty naneštěstí zůstávají za očekáváním. Na jazyk se tak spíše dere slovo flop.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY