Závěrečné dva dny Beats for Love roztancovali Alok či David Guetta

11.07.2024 11:41 - Adam Holub | foto: Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz

Druhou polovinu festivalu podpořilo lepší počasí i státní svátek. Organizátoři Beats for Love se mohli plácat po ramenou, protože účast se v pátek přehoupla přes 40 tisíc návštěvníků a v sobotu se jich v areálu bavilo prý dokonce ještě o deset tisíc více. Co tedy přinesly další dva dny v Dolních Vítkovicích?

Live: Beats for Love

místo: Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
datum: 6. a 7. července 2024
Vystoupili: Fox Stevenson, Meduza, Bad Habits, Alok, Sota, Friction, Shockone, Dr. Peacock, Holy Goof, Becky Hill, Chase & Status, David Guetta a další
Fotogalerie z pátku
Fotogalerie ze soboty
Reportáž z prvních dvou dnů

Lidi - Beats for Love, Třetí Den, Dolní oblast Vítkovice, 5.7.
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
V reportáži jsem se ještě nezmínil o projektu Beats for Charity, který probíhá v rámci festivalu jako lokální charita. Letos mohl kdokoliv přispět Isabele a Dorianovi, jak hotovostí, tak i přes QR kód. B4L je prostě akce plná lásky a ta zde opravdu nechybí.

Když už jsme u toho rozdávání pro dobrou věc - stage s názvem D&B Forge by Ostrava!!! si pro všechny účinkující připravila dárek v podobě speciálního piva a navíc s vlastní etiketou. Na Stage Harmony House Square zase všechny umělkyně dostaly v rámci Festivalového dne žen květinu.

Přestože se areál začal v pátek více zahušťovat, s krátkými frontami vyšší návštěvnost nijak zvlášť nezahýbala. Výlučně bezkontaktní platby se opravdu vyplatily a spolupráce s ČSOB přinesla ovoce a ušetřila čas.

 Fox Stevenson - Beats for Love, Třetí Den, Dolní oblast Vítkovice, 5.7:
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Ale zpátky k hudbě. Hlavní stage toho v pátek čekala hodně, ale to, co přišlo, neočekával asi nikdo. Zpěváků najdete na EDM festivalech poskrovnu, ještě méně se setkáte s živým vystoupením. Úplnou raritou je ale zpěvák s celou kapelou vystupující na hlavní stagi (!!!) EDM fesťáku. Tím se letos stal Fox Stevenson, kterého známe díky rozdávání pozitivní energie. A právě letos na B4L dovezl živé vystoupení a veselé slunce.

Italský projekt Meduza zazářil i se svým hitem "Piece Of Your Heart", došlo i na Bad Habits, které podpořilo výborně nažhavené publikum. Andy C doručil míchačku plnou drum and bassu, kdy si podle svých slov skvěle užil celý set a klidně by si ho pro ten pocit druhý den zopakoval. Alok, v mezinárodním žebříčku 4. nejlepší DJ planety, potom převzal otěže nezkrotného publika a dotáhl páteční Love Stage do samého konce. Usměvavý sympaťák rozdával energii plnými hrstmi.

Lidi - Beats for Love, Třetí Den, Dolní oblast Vítkovice, 5.7.
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Ale ani menší pódia nezůstala pozadu. D&B Forge znovu začala tavit ocel, možná také kvůli několika remixům skladeb Bring Me The Horizon. Stage tentokrát kočírovalo plno čerstvých hvězd, jako jsou třeba Sota (best newcomer ankety DNB Arena awards), Basstripper či Kmotionz, nebo stálice Friction a Shockone, který sice bojoval se zdravotními problémy, nakonec ale s pomocí židličky celý set odehrál... a že hrál!

Jednoho z DJů dokonce museli přivést z letiště na vozíku. Will Atkinson ale při rozhodování, jestli set na stagi Future by Proud odehrát, či nikoliv, ani nezaváhal, holt pravý srdcař. Na pole tvrdšího techna přijel zamíchat karty i Dr. Peacock, který nikdy nezklame svým charismatem a optimismem.

Celá páteční atmosféra byla opravdu sváteční a všechny už nás čekal bohužel jenom poslední den.

V sobotu odstartovalo konečně to opravdové festivalové počasí. Čtyřdenní maratónci sice jeli na poslední rezervy svých baterií, nově příchozích plných elánu ale stále přibývalo. A konečně se tak Beats for Love podařilo překonat hranici 50 tisíc tanečníků. Hvězdami nabitý den totiž vytáhl na výlet fanoušky nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Celkově se tedy festivalu během letošních čtyř dnů zúčastnilo 162 tisíc návštěvníků.

Basshousová hvězda Holy Goof nabídla energickou odnož housu, ale i ona podlehla žánrovým trendům, a v jejím setu tak nechyběla ani drumandbassová vsuvka.

Becky Hill - Beats for Love, Čtvrtý Den, Dolní oblast Vítkovice, 6.7.
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Úžasná zpěvačka Becky Hill přivezla na B4L své nové album, nechybělo však ani pár starších hitů, včetně songu "Afterglow", který si fanoušci zazpívali společně s ní. Celé vystoupení bylo spíše koncertní, kdy předtočené taneční základy naživo doplňovala dechová, smyčcová i vokální sekce. Zpěvaččin hlas byl ale až moc nad hudební složku vytažený a obecně celé její vystoupení znělo nějak potichu, i tak ale předvedla skvělý koncert. Nechyběla v něm radost, pohupování, zpěv publika a ani pestrobarevná světelná show. Becky se první vystoupení v Česku a nadšené publikum zalíbilo natolik, že se později na sociálních sítích vyjádřila, že se příští rok na festival klidně vydá jako divák, pokud by ji pořadatelé znovu nezabookovali.

Becky má za sebou i povedené spolupráce s interprety, kteří přišli po ní. Projekt Chase & Status, legendární drumandbassové duo, které získalo spoustu cen za producenty, album i track roku, ve zkratce "Baddadan", rozpálilo nejen stage, ale i publikum. A i když dorazil jen jeden z nich, chybějícího Statuse nahradil nezastavitelný MC.

David Guetta - Beats for Love, Čtvrtý Den, Dolní oblast Vítkovice, 6.7.
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Zlatý hřeb letošního ročníku, DJ číslo 1, autor několika desítek hitů, David Guetta, neměl vůbec jednoduchou úlohu. Setrvat na vrcholu tak dlouho jako on je opravdu těžké, každý totiž očekává, že nejste obyčejný smrtelník, ale polobůh. Dovolím si ale položit upřímnou otázku - zpívalo za celý festival najednou více lidí, než právě při jeho setu? Ne. Sypal jeden hit za druhým. Nabídl staré pecky od La Bouche či Eiffel 65 nebo spolupráci se Siou. Žánrově se nenechal nijak omezovat a člověk by musel hluboko pátrat v paměti, aby si vzpomněl, jaký elektronický styl vynechal.

Světelná show sice byla výborná, ale o tolik lepší než u ostatních interpretů zase ne. Ohňostrojů sice jeho set nabídl více, ale... Vždycky jich totiž může být víc. Z nějakého záhadného důvodu jsme si závěrečnou písničku poslechli ještě jednou a za asistence barevně blikajícího nebe se se všemi mávající Guetta rozloučil. Show předvedl dobrou a na place bylo vidět, že jeho jméno zajímalo zástupce všech věkových kategorií. Poté se fanoušci rozutekli na menší pódia, aby zde zanechali poslední zbytky energie.

Becky Hill - Beats for Love, Čtvrtý Den, Dolní oblast Vítkovice, 6.7.
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Desátý ročník Beats for Love je za námi, a tak na konec jen malé zhodnocení. Kvalita všeho šla nahoru, logistická opatření v podobě cest pomohla k hladkému průchodu areálem. Pokud festival znáte, hravě si v něm poradíte, nováčci ale i tak mohli občas bloudit. Pro pití to nikdy nebylo daleko, na toaletu už se člověk trochu prošel. Mnohem větší plochy, na nichž si každý mohl v klidu sednout, vydýchat nebo se navečeřet, dost pomohly zkulturnit celý prostor. Méně přehledně ale působil doprovodný program. Pokud se člověk zrovna nepodíval na upozornění v aplikaci nebo nebyl ve správný čas na správném místě, přišel například o ohnivou show nebo velkolepý průvod s drakem.

Nikdo se každopádně nedokáže rozpůlit a nemůže být všude. Jelikož je areál veliký a program festivalu pestrý, poštěstilo se každému z nás utrhnout si z chaloupky aspoň několik perníčků plných zážitků. Investice do areálu a umělců jsou vidět, možná by však nebylo od věci podpořit většími jmény i menší stage, nejen tu hlavní.

Jubilejní 10. ročník se každopádně povedl. V příštích letech se budu nejvíce těšit na postupné reworky všech hudebních pódií, protože - co si budeme - už jsme je stihli okoukat. Organizátoři teď budou mít chvíli čas si po skvěle odvedené práci odpočinout, nesmějí ale usnout na vavřínech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY