zadek z postele - musicserver.cz">

Svět hoří, Deep Purple ale v singlu "Lazy Sod" nedokážou zvednout zadek z postele

11.07.2024 09:59 - Jiří V. Matýsek | foto: Marek Gerhard / musicserver.cz

Veteráni Deep Purple rozhodně kolem blížícího se studiového alba "=1" nedělají žádná velká tajemství. Z nahrávky, která vyjde 19. července, totiž posluchačům dávají k dispozici už třetí singl. A "Lazy Sod", jak se novinka jmenuje, za předchozími skladbami, tj. "Pictures of You" a "Portable Door", v žádném případě nijak nezaostává.

Opět jsme od prvních tónů jasně doma - tohle jsou prostě Deep Purple. Ta kombinace nosného riffu ve středním tempu s přihrávkami hammondových varhan už má naběhnuto na ikoničnost. Zároveň song obsahuje, patrně díky oproti zbytku muzikantů o generaci mladšímu kytaristovi Simonu McBrideovi, dostatek svěžesti. Pánové rozhodně nepůsobí jako revival sebe sama, typické prvky zasazují do příjemně aktuálního rámce, který dýchá obrovskou radostí ze společného hraní.

Tematicky jsou párpli docela aktuální - jen jistým nečekaným zvratem. Svět kolem hoří, hladina oceánů stoupá, jenže hlavní hrdina nedokáže zvednout zadek z postele.

I tato píseň vylétla do světa v doprovodu jednoduchého videoklipu. Ten pokračuje v nastavené linii, opět se soustředí na kapelu a její performance. Tentokrát se ale klip odehrává v bíle osvětlené nekonečné prostoře a s důrazem na přistříhávání mezi statickými detailními záběry. Nepřekvapivé, leč funkční.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY