Tajuplná, ale nad věcí: Okay Kaya se objeví v Praze

30.06.2024 15:20 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Okay Kaya je umělkyní na vrcholu svého mysteriózního ambivalentního písničkářství. Zamlžené texty a tajuplnou náladu přináší do každé své písně. V Praze jsme ji mohli zastihnout na společném koncertu s King Krulem, teď se vrací na první samostatné vystoupení - a s sebou přiveze i chystané čtvrté album "Oh My God - that's so me".

V Café V lese vystoupí norsko-americká altpopová hudebnice 19. října 2024. Vstupenky (490 korun) budou v prodeji od 1. července na fource.cz a v sítích GoOut a Ticketmaster.

Už svým debutem "Both" (2018) zaujala hudební média. V té době měla za sebou spolupráci s King Krulem, později nahrávala také s Porches nebo L'Rain. Díky remixu skladby "Believe" i úspěšné druhé desce "Watch This Liquid Pour Itself" (2020) se Okay Kaya stala senzací alternativní scény. Trademarkem jejího skládání je nesoudit, nahlížet novou optikou třeba i na odpudivé věci a řídit se instinktem. Okay Kaya dokáže jako nikdo jiný zkoumat celou škálu lidských emocí a popisovat situace, které ostatní přehlížejí.

Na "Oh My God - that's so me" znovu hledá krásu v každodenním rytmu. Aby našla klid, odstěhovala se na chladný norský ostrov, kde čerpala novou inspiraci. Skrze svou introvertní povahu našla nové impulzy ve známých pocitech déjà vu i v pozorování okolní přírody. První singl "The Groke" je disko baladou o měnící se krajině kolem nás.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY