Forrest Jump předělali "Ukolébavku" Karla Kryla

24.06.2024 16:55 - Spolupracovník redakce | foto: Smile Music

Nedají si pokoj, nedají a nedají... Tato slova jsou typická pro crossoverové harcovníky Forrest Jump. Jejich fanoušci to však říkají s úsměvem a velkou dávkou očekávání. Polovina června je období, které si kapela a vydavatelství Smile Music Records zvolili k několika emisím. Už 14. června vyšla LP verze alba "Vrtochy", jíž formace doplnila o bonusové CD s názvem "Předobrazy" - tento dvojitý nosič si samozřejmě můžete pořídit i v našem shopu.

"Chtěli jsme fanouškům připravit k vinylu 'Vrtochy' také nějaké překvapení. Vybrali jsme pět písní nám blízkých hudebníků a dali jim forresťácký kabát. K tomu jsme přidali tři naše akustické písně, konkrétně 'Rozcestí', 'Uprostřed magnetických polí' a 'Miluj svého hejtra,'" říká k vydání nosičů frontman formace Pepa Michálek. "CD 'Předobrazy' vznikalo postupně v Happy Metal Studio s Honzou Toužimským, v Autumnal Studio s Pavlem 'Kurty' Kurtinem a v Royal Records s Bohumírem Rellichem. Jde o lidi, se kterými se nám skvěle pracuje a kteří dávají muzice další rozměr," doplňuje Michálek.

Obal CD si vzal na starost opět po roce malíř a grafik David Kranz aka Daber, který vystihl myšlenku kolekce na výbornou. "David je naše jistota. Strašně nás pobavilo, jak dokázal jednoduše zobrazit karikatury alb, ze kterých jsme čerpali, a zároveň barevně ztvárnit miniaturní 'Vrtochy'," přidává svůj pohled na grafiku bubeník Maty Buriánek.

Skupina také natočila videoklip ke skladbě "Ukolébavka", kterou si vypůjčila z repertoáru Karla Kryla: "Poezii Karla Kryla považuji za jednu z nejpůsobivějších, kterou jsem měl možnost v životě vnímat. Píseň 'Ukolébavka' určitě nepatří k jeho nejznámějším hitům, obsahově je ale tak strašně silná, že byla naší první volbou," říká k výběru písně Pepa Michálek a pokračuje: "Je to vlastně totální obžaloba zbabělosti a mně vždycky stojí chlupy i na jazyku, když ji slyším."

O pohyblivé obrázky se už poněkolikáté postaral Jiří Kobylanský, který tentokrát píseň rozdělil na třetiny, aby v prvních dvou naznačoval a ve třetí video dohnal k závěrečné pointě. "Spolupráce s Jirkou je vždycky skvělá a i přes jeho časové (ne)možnosti doufáme, že nejde o poslední video v letošním roce," naznačuje budoucnost Maty Buriánek.

Forrest Jump se momentálně nacházejí v období čilého koncertování v rámci festivalové sezony. A jak je známe, můžeme se brzy těšit na další novinky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY