Dagny pomocí "Hate Being Alone" servíruje učebnicový příklad skvělého popu

11.06.2024 17:37 - Lukáš Boček | foto: Universal Music

Skandinávie zůstává jedním z posledních útočišť plnokrevného popu, který sleduje jediný cíl: chytrým způsobem bavit. Své o tom ví i zpěvačka a skladatelka Dagny, která po období dlouhých příprav a singlů před pár dny vydala své druhé album "ELLE". Jeden z jeho vrcholů představuje song "Hate Being Alone", ke kterému vzniklo video.

Třiatřicetiletá Norka v něm zahání všemi možnými způsoby samotu - zpívá karaoke, píše básně, vaří anebo se válí na gauči (na kterém ještě zůstaly visačky z obchodního domu Ikea). Pomocí sdělného textu a chytlavé synthpopové melodie dává jako vždy najevo, proč si její skladby oblíbili nejen fanoušci žánru, ale i takoví umělci jako třeba Katy Perry. Ta si od ní dokonce v roce 2019 celou jednu písničku vypůjčila a předělala ji na singl "Never Really Over".

Jak to nadané skladatelce a interpretce zpívá naživo, si budou moci čeští fanoušci ověřit už v sobotu 15. června na festivalu Rock For People. Pokud se v setlistu objeví také skladby jako "Somebody" (z povedeného EP "Strangers/Lovers") nebo "Wearing Nothing", mají se na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY