Mindwork se probouzí k životu singlem "Deadly Narrow Line"

16.06.2024 18:30 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom "Jajo" Rozkovec / @musicserver.cz

Aktivní a do mnoha směrů progresivní muziky rozkročený Martin Schuster (mimo jiné též Face The Day nebo Martians) probral po třech letech od vydání EP "Cortex" ke studiovému životu svůj projekt Mindwork. Zatím se jedná pouze o singlovou vlaštovku "Deadly Narrow Line", ta by ale, podle muzikantova prohlášení, měla předcházet novému ípíčku, které slibuje zveřejnit na podzim tohoto roku.

Skladba je z valné většiny Schusterovým dílem. Kromě bicích - ty nahrál Filip Kittnar - se postaral o všechny instrumenty, stojí pochopitelně i za kompozicí a textem, song též masteroval a mixoval.

"Deadly Narrow Line" do jisté míry značí jistý odklon od dřívější progresivně deathmetalové formule. Pětiminutová novinka výrazněji míří do vod progresivního metalu, staví na technicky náročných tvrdých riffech, ale i překvapivě vzdušném sólu, které zdobí druhou část skladby. Vokál se tu jakoby ztrácí v mlze a společně s hutnou muzikou, v níž má svůj prostor i mírně elektronické koření, vytváří příjemné napětí, které písničku táhne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY