shop.musicserver.cz
Škwor, Amfiteátr, Jihlava, 7.6.2024

Škwor si v Jihlavě vychutnal závěr svého turné "Sobě věrnej"

Vydáno: 09.06.2024 18:15 v sekci Naživo - Milan Menčík | foto: se svolením kapely Škwor

Škwor u nás v současnosti patří k nejpopulárnějším rockovým partám. Své aktuální turné nazvané "Sobě věrnej" jel na jaře po halách, s jedinou výjimkou - jihlavští fanoušci si museli počkat až do začátku června, aby se na svou oblíbenou kapelu mohli přijít podívat do místního amfiteátru.

Live: Škwor

místo: Amfiteátr, Jihlava
datum: 7. června 2024
Titulní fotografie je pouze ilustrační, na koncertě jsme neměli fotografa.

Důvod ojedinělého místa v rámci celé šňůry byl jednoduchý. Jihlava v současnosti nedisponuje hokejovou halou, protože po zbourání Horáckého zimního stadionu na jeho místě roste úplně nová multifunkční aréna. Proto musel Škwor se svým posledním vystoupením jarní tour počkat až do 7. června, kdy už je přece jen větší šance, že počasí dovolí většímu množství fanoušků na koncert přijít a pořádně si ho užít. Přesto až do poslední chvíle nebylo jasné, jestli nepřijde nějaká bouřka, protože mraky se nad prostorami bývalého letního kina honily dost nepěkně ještě po začátku vystoupení hlavní hvězdy.

Večerní program začal už před sedmou hodinou vystoupením formace Wotazník, na kterou navázala kapela Černá. Před jedenadvacátou hodinou už ale bylo všechno připraveno a nachystáno na show skupiny, která před čtvrtstoletím začínala ještě jako Skwar.

Na začátku kariéry formace svou tvorbu postavila na výrazné vulgaritě a opravdu tvrdé muzice. Sprostých slov však na posledních deskách výrazně ubylo a zpěvák Petr Hrdlička mluví mezi písničkami tak málo, aby mohl tuhle svou květomluvu alespoň trochu vyvážit.

Daleko důležitější je ale muzika, kterou má tato pražská kapela zhruba posledních deset let opravdu hodně dobrou. Půl roku stará deska "Sobě věrnej" je toho pádným důkazem. Pánové se během asi stominutového vystoupení nebáli z ní zahrát podstatnou část, což vůbec nevadilo, ba naopak. Jako otvírák posloužila právě titulní skladba, pak už muzikanti hráli z celého svého bohatého repertoáru, který čítá už jedenáct desek, pokud nepočítáme debutovou desku "Mayday", kterou nahráli ještě pod původním názvem.

Nový kytarista Jan Chudan vnesl do hudby kapely čerstvou krev a nový vítr ve spojitosti s opravdovým kytarovým i autorským umem, ale ostatní členové v Jihlavě nijak nezaostávali. Zvuk sice na začátku trošku pokulhával, ale během několika prvních písní si sedl, a koncert tak mohl postupně plynout a gradovat.

Obrovské množství ohňových efektů, výborná světla a také projekce na LED obrazovkách (obzvlášť silně působily ty při protiválečné skladbě "Příkaz zněl jasně") udělaly z celého koncertu pastvu nejen pro uši, ale i pro oči.

Fanoušci se začali chytat hned od začátku a nebýt kolapsu jednoho z nich v závěru vystoupení, proběhl by celý koncert bez ztráty kytičky. Dvě poslední písně - "Síla starejch vín" (tu poctivě odzpíval celý vyprodaný amfiteátr) a "Sraž nás na kolena" - celý večer skvěle završily.

Už za měsíc čeká rockové příznivce na stejném místě koncert kapely Kabát k jejím pětatřicetinám a vystoupení Škwor mu bylo více než povedeným předskokanem.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 24. týden 2023
Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs,... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Novinky | Nové desky
Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou
Rozhovory: Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou Rožnovské hudební podhoubí vydalo již nejeden výrazný projekt převážně z punkového či alternativního ranku. Patří k nim i Chorobopop, za kterým stojí Daniel Stibor zvaný Ctib. S tříčlennou kapelou jsme si povídali zejména o... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Kolektivní halucinace - Horníci 8/10
Video: V novém klipu Kolektivní halucinace odhalují "Horníci" své tváře Na jaře tohoto roku vydala formace Kolektivní halucinace své čtvrté studiové album "Nejistota" a nyní z něj v premiéře představuje syrový videoklip "Horníci". Jedná se o první skladbu z desky, která dostala vizuální podobu.... čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 19:00 v sekci Audio / Video | Video
Alice Cooper, enteria arena, Pardubice, 17.6.2024
Naživo: Groteskní imaginárium doktora Alice Coopera okouzlilo Pardubice energií i přehlídkou hitů Pokud bychom měli vypíchnout tu nejpodstatnější věc, kterou Alice Cooper dal světu, jednalo by se o jeho jedinečné propojení rockové muziky a hororového divadla. Položil základy, na kterých svoje spektákly staví mnozí další.... čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 15:30 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na slovenském Topfestu 2024 vystoupí Scorpions i Kabát (01.12.2023 18:18)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Recenze: Škwor je i přes dílčí změny na nové desce dál "Sobě věrnej" (21.10.2023 09:00)
- "Sobě věrnej" Škwor smetl v českém albovém žebříčku početnou rapovou konkurenci (19.10.2023 20:00)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Léto patřilo na Spotify domácím hudebníkům - Calinovi, Sheenovi, Steinovi, ale i Škwor (11.09.2023 11:51)
- Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (29.08.2023 16:22)
- Naživo: Hrady CZ na Točníku ovládli Kabát, Mirai, Kryštof a velmi teplé počasí (18.07.2023 18:27)
- Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na dvou pódiích na Kunětické hoře s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (18.07.2023 14:56)
- Naživo: Mötley Crüe a Def Leppard přivezli do Letňan lesk a špínu osmdesátek (03.06.2023 13:04)

ALBUM TÝDNE 25/2024

Aurora
What Happened to the Heart?

Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 21.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
So 22.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Út 25.06.
The Gaslight Anthem (US) (Roxy, Praha)
St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Parkway Drive Vladimír Mišík Prince Bring Me The Horizon Avril Lavigne mp3.com Beyoncé Sia Taylor Swift The Offspring Rush Dario G Mirai Kabát Queen Bono Lucie Vondráčková Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe