Fink se v jednoduchém klipu k silnému singlu "One Last Gift" posadil se svou kytarou na okraj lesa

10.06.2024 18:26 - Kateřina Spacek | foto: Emilia Vitulano

Písničkář Fink se vrací s novým singlem "One Last Gift", který následuje po skladbě "What Would You Call Yourself". Obě písně pocházejí z nové desky "Beauty In Your Wake", ze které se posluchači budou moci těšit už 5. července.

Zpěvák představuje další povedený song, který se pyšní pečlivou melodií. Pozadu nezůstává ani precizní lyrika doprovázející emotivní zvukovou krajinu a zasněné echo. Dramatický doprovod bicích a baskytary dodává písničce hlubokou atmosféru, která se odráží i v textu.

Zatímco ve vizuálu k předchozímu singlu se charismatický Brit procházel po pláži, v novém klipu se pohodlně usadil na okraj lesa. Tam do ruky popadl kytaru a pustil se s odhodlaností sobě vlastní do další uhrančivé písně, která místy připomíná tvorbu Thoma Yorka.

"Zpíval jsem do otvoru své nylonové kytary přes efekty, abych dosáhl takového vokálního toku podobného Thomu Yorkovi. Tim přišel s groovujícím riffem a plynulým rytmem a Guy se vytáhl s basovou linkou. Nějak to do sebe všechno zapadá. Stejně jako u všech nahrávek pro tohle album jsem nad tím opravdu nechtěl moc přemýšlet. Tuhle písničku nikdo nepřepisoval, neupravoval ani nepřepracovával. Napsal jsem tuhle krásnou skladbu, poslal ji klukům a pak jsme ji nahráli v kapli tak jednoduše, jak to má být. Prostě napište to, co je ve vás, a ne to, co si myslíte, že musíte," prozrazuje Fink pozadí vzniku písničky.

Pokud se těšíte na jeho pražský koncert, určitě už víte, že Fink své nové album "Beauty In Your Wake" představí českému publiku již 14. října 2024 v Paláci Akropolis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY