Fun Lovin’ Criminals, Freak Power a Kraak & Smaak vystoupí v listopadu na akci GroovUp ve Foru Karlín

05.06.2024 08:11 - Tisková zpráva | foto: Ondřej Michal

Těšte se na pořádnou směsici rocku, funku, popu, elektra, jazzu i house. Tři kultovní kapely, které definovaly světovou taneční scénu devadesátých a nultých let a na kterých vyrostla celá naše porevoluční generace, dorazí do Prahy. V sobotu 16. listopadu 2024 vystoupí ve Foru Karlín v rámci akce GroovUp. Vstupenky v ceně 870 Kč jsou k mání v sítích Ticketportal a Ticketstream.

"Jsme nadšeni, že můžeme přivítat tyto legendární kapely v Praze. GroovUp slibuje nezapomenutelný večer plný energie, skvělé hudby a fantastické atmosféry. Fun Lovin' Criminals, Freak Power a Kraak & Smaak přinesou to nejlepší z jejich tvorby a jsme si jisti, že si každý najde něco pro sebe. Toto je akce, na kterou jsme dlouho čekali a kterou si fanoušci taneční hudby v Praze rozhodně nesmí nechat ujít," říká Jiří Pikrt z pořadatelské agentury Mafia Records.

Newyorští Fun Lovin’ Criminals, kteří mají v Česku velkou fanouškovskou základnu, loni oslavili třicet let od svého vzniku. K jejich nejznámějším hitům patří například "Loco", "Love Unlimited" nebo "Scooby Snacks" - píseň, která se proslavila mimo jiné použitím samplů z filmů Quentina Tarantina. Poslední album kriminálníci vydali v roce 2019, jmenuje se "Another Mimosa" a přesně po dvaceti letech navázalo na jejich kultovní desku "Mimosa". Do Prahy tato parta dorazí v čele se zpěvákem a dlouholetým členem Brianem Fast Leiserem.

Ani britskou formaci Freak Power není třeba dlouze představovat. Kapelu, která se do Česka pravidelně vrací, v roce 1993 založili bývalý člen skupiny Norman Cook (známý jako Fatboy Slim) a Ashley Slater, extravagantní zpěvák a trombonista. K jejich ikonickým skladbám patří "Turn On, Tune In, Cop Out", která se umísťovala na těch nejvyšších příčkách hudebních hitparád a stala se hymnou klubových a tanečních akcí po celém světě.

Nizozemské elektronické trio Kraak & Smaak vzniklo v roce 2003 jako producentský a DJ projekt, až během následujících let se z něj stala regulérní koncertní kapela, která kombinuje styly disca, funku, elektroniky, housu nebo jazzu. Kraak & Smaak, kteří vystupovali i na takových slavných festivalech jako například Glastonbury nebo Coachella, vás rozhodně nenechají sedět. Schválně si pusťte jejich velký hit "Squeeze Me".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY