Laid Back Country Picker přiváží poprvé do Česka své nezaměnitelné country rockové hity

01.06.2024 10:22 - Tisková zpráva | foto: Live Nation

Příznivci country rocku se mohou těšit na jedinečný hudební zážitek. Americká kapela Laid Back Country Picker, známá svým unikátním stylem a energickými vystoupeními, zavítá poprvé do České republiky. Její koncert se uskuteční 7. července 2024 v pražském klubu Café V lese. Vstupenky za cenu 350 Kč jsou k mání v sítích Ticketmaster a GoOut.

Laid Back Country Picker, vlastním jménem David Prince, začal svou profesionální hudební kariéru již na střední škole, kdy místo školního výletu hrál svůj první koncert v baru. V průběhu let hrál a nahrával s mnoha známými umělci, často bez uvedení svého jména, jak bylo v Nashvillu běžné.

Hrál s kapelami jako Georgia Satellites a Kentucky Headhunters, předskakoval Thin Lizzy a The Guess Who a nahrával ve studiích Johnnyho Cashe a nyní již zaniklém Butcher Shoppe v Nashvillu, které vlastnili John Prine a Sturgill Simpson. Laid Back se také stal mentorem mladého Tylera Childersa, který ho podepsal na svůj label Hickman Holler.

Laid Back má za sebou desítky let zkušeností a jeho přístup k hudbě je bez pravidel. Kombinuje vlivy Led Zeppelin, Waylona Jenningse, Stanley Brothers, Davida Bowieho a Motörhead. Je produktem sedmdesátých let, kdy se hudební žánry často prolínaly. Na jeho koncertech nejde jen o hraní písní, ale o sdílený zážitek s publikem. Po každém vystoupení následuje setkání s fanoušky, kde si Laid Back rád povídá s každým, kdo projeví zájem.

Jeho motto zní: "Hrát country hudbu a chovat se k lidem správně!" Tohoto slibu se drží každý večer.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY