Max Richter singl "Movement, Before All Flowers" obohatil o zasmušilý videoklip sledující smutnou fázi života jedné mladé ženy

01.06.2024 17:15 - Kateřina Spacek | foto: Yulia Mahr

Renomovaný skladatel Max Richter vydá 6. září nové album nazvané "In A Landscape". Tento hudebník pomohl definovat lexikon moderní vážné hudby a jeho pohlcující zvukové krajiny inspirovaly nespočet dalších umělců. Jeho deska "Sleep" patří k nejstreamovanějších albům všech dob (obsahuje totiž přes dvě stě skladeb a trvá přes osm hodin) a ztělesňuje jeho koncepční přístup k tvorbě.

"Hudba na nadcházející desce je pro mě o propojování nebo usmiřování polarit - elektroniku s akustickými nástroji, svět přírody se světem lidí a velké životní myšlenky s těmi osobními a intimními. Tuto dynamiku jsem začal zkoumat už na nahrávce 'The Blue Notebooks' z roku 2004. Svým způsobem je toto album dalším pohledem na témata dřívější tvorby, ale z perspektivy našeho světa a našich životů v roce 2024," prozradil německo-britský skladatel.

Nový singl "Movement, Before All Flowers" nabízí krásný úvod do nové studiovky a ztělesňuje jedinečný pocit kontroly. Každý použitý tón je precizní zvukovou krajinou, Richterovi už dávno vlastní.

Čtyřminutovou skladbu doprovází pochmurný vizualizér. V jeho první části diváci vidí mladou ženu jménem Phoebe, ponořenou do neznámé knihy a se sluchátky na uších. Každou chvíli se ale ohlíží stranou, jako kdyby čekala na něčí příchod. Téměř to vypadá, že přišla o někoho blízkého. Nakonec popadne svůj deník, aby si do něj zapsala veškeré své myšlenky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY