Line-up festivalu Basinfire hlásí hotovo. Kromě Cradle of Filth či Fear Factory přijedou i Hentai Corporation, Refore či Pan Lynx

29.05.2024 15:35 - Tisková zpráva | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Basinfirefest se blíží. Line-up je kompletní a do začátku festivalu zbývá jen měsíc! Nejnovějším přírůstkem dalších šesti kapel se uzavřela letošní sestava. Do Spáleného Poříčí zamíří francouzští Celeste, kteří vás pohltí svým avantgardním black metalem. Českou alternativní scénu budou reprezentovat První hoře, kteří letos slaví pětadvacet let na scéně s novým albem "Achtung, Sultan!". Ze Slovenska přijede heavy thrashmetalová exploze Acid Force, která přináší poctivý metal staré školy 80. let. Dále se můžete těšit na Refore, čistokrevný thrash metal ze Zlínska, Shogun Tokugawa, kteří se minulý rok vrátili na pódia po jedenácti letech se svou novou vlnu post-hardcoru, chybět nebudou ani Deadroots, mladá česká kapela inspirovaná legendami metalu.

Na Basinfiru letos vystoupí také přední pagan folk-metalová kapela Arkona, která se po pěti letech vrací se svým devátým studiovým albem "Kob". Seznam rozšiřují také dvě britská jména - talentovaní melodic post-hardcoroví As Everything Unfolds a Dream State, čtyřčlenná alternativní rocková kapela z jižního Walesu.

Radost budou mít také příznivci české hudební scény, jelikož se program festivalu rozrostl o dalších devět českých kapel, mezi které patří kapela Niakara baskytaristy Zdeňka Kuba (ex-Arakain), Pan Lynx, hudebně výtvarný projekt Michala Skořepy, nebo 1000Bombs, plzeňská thrash/death metalová čtyřka. České zastoupení také posílí Hentai Corporation, jedna z nejtalentovanějších a zároveň nejkontroverznějších formací u nás. S novou deskou pak dorazí projekt Dana Frimla Mean Messiah a svůj špinavý rokenrol zahraje kapela Hejtman.

Nebude chybět ani plzeňská legenda Fata Morgana, jejíž základní kámen byl položen již někdy okolo roku 1984 a stál u něj Šakal (Törr). Dorazí i brněnská heavy hardrocková formace Dogma Art s Martinem "Marthusem" Škaroupkou (Cradle Of Filth) za bicími. Nové album "Leaver" pak představí Satisfucktion.

Basin posiluje také blackovou sestavu o Nyrst, pocházející z Reykjavíku, která představí nové album "Völd", inspirované syrovou silou islandských vulkánů. V neposlední řadě pak Spálené Poříčí navštíví i okultní Asgaraum, ryzí, přímočarý black čistě ženské kapely v čele s Obscurou.

Festival, který se letos koná v termínu od 26. do 29. června, se po loňské změně opět vrací ke konceptu dvou pódií a slibuje větší komfort pro diváky. Kromě nových přírůstků do už tak bohatého programu se představí hvězdní Cradle Of Filth, Blind Guardian nebo Fear Factory. Festival též letos přiveze Rotting Christ, Fleshgod Apocalypse, Gutalax či Suffocation.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY