Cage The Elephant představují v úzkostném klipu "Neon Pill" příběhy zlomených existencí

24.05.2024 15:22 - Kateřina Spacek | foto: Neil Krug

Americká formace Cage The Elephant před pár dny svým fanouškům naservírovala album "Neon Pill", ze kterého už vzešly singly "Good Time" a "Out Loud". Nyní přišel na řadu také song, který dal kolekci název.

Jednoduchou a dynamickou skladbu, která pojednává o psychickém zhroucení a paranoie, jež prožíval frontman rockové sestavy Matt Shultz, doprovází videoklip režiséra Lorise Russiera. Ten diváky přivádí do polorozpadlé budovy, která se tváří jako psychiatrická léčebna. V ní se nachází starý pán a mladá slečna, kteří procházejí vnitřním utrpením a ztrátou. Shultz z místa bleskurychle utíká, záběry se prolíná i řada dalších příběhů. Videoklip zdařile zobrazuje úzkosti, deprese a frustrace. Doufejme, že se nejedná o režisérovu poslední spolupráci s touhle partičkou.

Deska "Neon Pill", kterou produkoval John Hill, vznikla během sessions v Sonic Ranch v El Pasu, Electric Lady v New Yorku, Sound Emporium v Nashvillu, Echo Mountain v Severní Karolíně a v Hillově vlastním studiu v Los Angeles. Nahrávka ve dvanácti skladbách alchymizuje období tragédií a turbulencí členů formace. Po devíti měsících odloučení v pandemii totiž přišli Matt a Brad Schulzovi o otce. Kapela se také vyrovnávala se smrtí přátel, Matthew prožíval deprese a psychické zhroucení, které vyvrcholilo jeho hospitalizací. A právě o tyto své zkušenosti se podělil i prostřednictvím titulního songu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY