Novozélandská legenda Delaney Davidson dorazí do Česka

22.05.2024 15:44 - Tisková zpráva | foto: Delaney Davidson

Legendární novozélandský písničkář a producent Delaney Davidson se v červnu chystá po pěti letech opět na turné po Evropě. Na třech českých koncertech ho podpoří Rhys Braddock (sólo), který vystupuje pod pseudonymem Blind Künstler, v Praze také Adrian T. Bell.

Koncerty proběhnou na těchto místech:

18. června - Kabinet Múz, Brno
19. června - Klub Varšava, Praha
20. června - Honkyponk Cafe, Třebíč

Delaney objíždí svět se svým Ghost Orchestra, taškou plnou pedálů a zvukových lahůdek a pohybuje se na drsných hranách bažinatého blues, rozervaného milostného country a pro jistotu přidává i pikantní post-punkový přístup. Jeho nové album "Out of My Head" - jak říká jeho biografie - je plné písní, které jsou "skepticky něžné, přemítavé, teskné, tíživé a úzkostné, plné nouze, odpuštění, křivého sebepřijetí, frustrace a uvolnění."

Blind Künstler je nový soundtrackový projekt v Brně žijícího Novozélanďana Rhyse Braddocka (Gerda Blank/ Metronome Blues). V jeho sólovém setu zazní nové i staré písně. Očekávejte atmosférické blues, death raga, pokřivené country písně a silně hypnotické loopy a groovy.

V Praze se k oběma Novozélanďanům přidá místní Brit Adrian T. Bell (The Prostitutes, Sleeper Agents) také v sólovém módu. Jeho cenami ověnčená tvorba písní se dočkala uznání i v České republice, na léto navíc plánuje vydání nového alba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY