Producent Stroon zve ve skladbě "Tectoniclifting" na barvité hudební dobrodružství

24.05.2024 09:51 - Jiří V. Matýsek | foto: Jan Kuča

Velmi plodný slovenský hudebník Dalibor Kocián, na hudební scéně známější coby Stroon, ohlašuje nové album "Metal Bubble Memories". Po loňském finále jeho vokální trilogie, kolekci "Meditations On Dichotomy", může zvuk prvního zveřejněného singlu "Tectoniclifting" poněkud překvapit, nakonec ale jen dokazuje tvůrcovu mnohostrannost.

"'Tectoniclifting' je ten typ skladby, která vzniká neplánovaně. Původně jsem ji vytvořil pro divadelní představení, ale už se mi nehodila. Nakonec ale perfektně zapadla jako dynamický vrchol B strany desky a dobrá zvuková změna v rámci celého alba," říká o své nové kompozici Kocián a zároveň napovídá, že podle úvodního singlu nemáme odhadovat zbytek nahrávky, jež 30. května 2024 vyjde u labelu Deadred Records.

Novinka spojuje mocné rytmy japonských perkusí s ozvěnami etnických vokálů, základní ingredience barví tranceová elektronika. Vše se rozpouští v abstraktně taneční, ale zároveň zasněné mlze. "Tectoniclifting" přináší spoustu barev a hudební dobrodružství, které ale skvěle drží pohromadě a umně pracuje se svým hypnotickým kouzlem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY