Orville Peck a Willie Nelson si notují v gay duetu "Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other"

13.04.2024 08:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Orville Peck, LLC

Legenda country Willie Nelson připravuje na 31. května vydání své nové studiové desky "The Border", i tak si ale našel čas, aby natočil společnou skladbu s novou hvězdou tak-trochu-jiné country music Orvillem Peckem.

Společně nahráli skladbu Neda Subletteho "Cowboys Are Frequently Secretly Fond of Each Other". Ta bývá označována za "slavný song o gay kovbojích" a satirizuje stereotypy spojené právě s kovboji a gay subkulturou.

Nelson už v roce 2006 vydal song samostatně a byla z toho první píseň v oblasti country mainstreamu s LGBT tematikou. Reakce byly tehdy v zásadě pozitivní, jakkoliv se samozřejmě objevily i názory, že "Nelson některé své posluchače zklamal". Přesto se v zásadě jednalo o úspěch a otevření dveří.

A lze si představit, že jisté kontroverze, obzvláště v konzervativním country publiku, může vyvolat i aktuální verze. Ta se objeví na Peckově desce duetů "Stampede".

Pozdvižení obočí u konzervativců vyvolá obzvláště v kombinaci s klipem, který si na jinotaje nehraje, zároveň mu ale neschází humor a nadhled. Královsky se zřejmě baví hlavně devadesátiletý bard, který nad vším tím pozitivním queer rejem bdí s pobaveným úsměvem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY