Polibek Britney a Madonny v podání českých médií

01.09.2003 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Podle Blesku si to Madonna s Britney Spears a Christinou Aguilerou na pódiu při předávání MTV Video Music Awards málem rozdala, podle Novinek a iDnes se královna popu s Britney velmi dlouho líbala, na Christinu nějak zapomněli... Co všechno se dá z krátkého polibku vytěžit?
Madonna a Britney
© MTV
Je jasné, že práce novináře nespočívá pouze v tom, že píše jen o tom, co viděl na vlastní oči, ale spousta zpráv je přejata z agentur či jiných zdrojů. Ovšem unikátní česká tvořivost se opět projevila při článcích o předávání amerických MTV Video Music Awards.

Protože se jednalo o jubilejní dvacátý ročník, připravila MTV kromě dlouhého červeného koberce a vystoupení hvězd už před začátkem samotné show na úvod skutečnou bombu - Britney Spears a Christina Aguilera v bílých svatebních šatech odzpívaly kus Madonnina hitu "Like A Virgin", pak se k nim připojila (oděna jako ženich, poté sako a cylindr odložila) sama královna popu v "Hollywoodu" a těsně předtím, než vše dovršila svým rapem Missy Elliott, dala Madonna oběma mladým zpěvačkám polibek na ústa, každý trval s bídou půl vteřiny, ovšem co z toho udělala některá česká média...

Madonna a Christina Aguilera
© MTV
Kromě toho, že všude je prezentováno, že Madonna políbila pouze Britney (Christina byla asi vosk), onen polibek je nejhlavnějším motivem zpáv o celém slavnostní předávání cen. Podle Novinek.cz se "obě zpěvačky na pódiu před zraky přítomných diváků líbaly dlouhé desítky vteřin" (celý článek), títulek na iDNES zase tvrdil, že "Madonna vášnivě líbala Spearsovou" (celý článek). Není samozřejmě těžké určit, odkud ony bludy pocházejí - ze zpravodajství ČTK (resp. na internetu České noviny) - kromě výmyslů o dlouhém polibku tady ze svalnatého rappera 50 Centa udělali hned skupinu, což bylo ostatními také přejato bez jakýchkoli úprav.

Ne že by o něco šlo, ale kromě toho, že je zde jasně vidět naprostá důvěra ve zpravodajství ČTK (jakkoli po vyloženě trapném skandálu s prezentováním kanadského žertíku, kdy prý Metallica zažalovala jistou skupinu za používání jimi patentovaných akordů, jako vážnou zprávu, již pak samozřejmě převzala jako fakt ostatní média - viz blog Nárazník - bych jim v hudebním zpravodajství nevěřil ani slovo...), takže všichni přejímají očividné bludy, ne zrovna lichotivá je i skutečnost, že místo zmínění hlavních vítězů těchto bezpochyby prestižních cen titulky ovládl právě jen onen zveličený polibek. U Blesku bych to pochopil (titulek V žáru lesbických polibků), ale Dnes a potažmo Právo?

Stačilo málo - jen se na přenos z VMA dívat. Nejhorší na tom ovšem je, že se podobný text se stejnou fotkou bude objevovat v následujících týdnech a možná i měsících ve všech "společenských" týdenících, čtrnáctidenících a měsíčnících, co jich u nás jen máme. A nakonec těm lesbickým orgiím na pódiu asi uvěřím i já...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY