Warpaint slaví 20 let existence novým singlem "Common Blue". V klipu nás nechají nakouknout do backstage

20.02.2024 17:09 - Kateřina Spacek | foto: Mia Kirby

Čtveřice Warpaint vydala plnohodnotné album naposledy v roce 2022. A "Radiate Like This" do jejich tvorby vneslo nové aspekty. Poté se muzikanti vrátili ke svým základním hodnotám, uzavřeli novou smlouvu s Rough Trade a zapracovali na několika nápadech.

Warpaint
© facebook interpreta
Jedním z prvních výsledků je singl "Common Blue". Fyzicky bude k dispozici 22. března na 7" transparentním modrém vinylu spolu s dalším čerstvým kouskem "Underneath".

"Přijde nám úsměvné, že se vracíme zpátky k Rough Trade," sdílí své nadšení sestava z LA. "Připadá nám to jako dokonalý návrat tam, kde to všechno začalo! Těch dvacet let byla neuvěřitelná cesta křížem krážem po celém světě."

Na Valentýna se Warpaint rozhodli napsat milostný dopis sobě samým. Píseň "Common Blue" se nese na vlnách krásně pozlaceného kytarového popu a text rezonuje pocitem tiché blaženosti.

"Tahle skladba začala jako náhodná akordová vybrnkávačka. S Jen jsme jamovali v jejím obývacím pokoji a nakonec z toho vznikl song. Ten jsme pak poslali Stelle a Emily a díky nim získal zbývající prvky," prozrazuje Theresa Wayman.

Doprovodný videoklip je směsicí záběrů ze živých vystoupení ženského kvarteta a obrázků z backstage. A tak se dozvíte třeba i to, jak některé písně vznikaly.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY