Knocked Loose rozdrtí Lucerna Music Bar, sekundovat jim budou Deafheaven

27.01.2024 14:34 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Intenzivní banda Knocked Loose odehrála na loňském festivalu Brutal Assault jedno z těch vystoupení, na která se nezapomíná, a nyní se chystá na klubové repete. Svou muzikou, v níž se snoubí hardcore s metalcorem, smete pražský Lucerna Music Bar 19. února. Zdatným supportem jí bude dvojice skupin Deafheaven a Headbussa. Vstupenky jsou v prodeji na webu pořádající agentury Obscure Promotion.

Díky svým dynamickým živým koncertům a schopnosti propojit se s publikem se Knocked Loose stali oblíbenou kapelou nejen na mnoha festivalech, kam se dřív hardcore sotva dostal. Nyní jsou považováni za jedny z klíčových představitelů moderního hardcoru, kteří bortí již nastavené základy. Jejich syrový a drtivý zvuk definují silné, zkreslené kytarové riffy, dunivé bicí a niterný, hrdlo drásající vokál Bryana Garrise. O breakdowny a místa jako zrozená pro mosh není u téhle sebranky nouze - a nebude o ně nouze ani v Lucerna Music Baru, kam navíc přiveze nově vydaný singl "Upon Loss Singles".

Deafheaven byli založení v roce 2010 v San Francisku a do metalového žánru vnesli nový směr - ve své tvorbě spojují prvky black metalu s atmosférickým post-rockem a shoegazem, čímž vytváří intenzivní a emotivní zvuk. Zlom přišel v roce 2013 s vydáním alba "Sunbather", které si získalo velkou pozornost a uznání kritiky. Deafheaven se odlišují od tradičního black metalu nejen zvukově, ale i vizuálně, na scénu tak vnášejí i nový estetický přístup. Jejich členové nejsou vázáni konvencemi a jejich moderní přístup reflektuje experimentální povahu jejich hudby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY