Sobecký Justin Timberlake je zpět! V klipu "Selfish" nahlíží sám na sebe

26.01.2024 09:31 - Dan Hájek | foto: Charlotte Rutherford

Ještě loni to vypadalo na velký comeback a na to, že rok 2024 bude ve znamení 'NSync. Nakonec z toho bylo jen velké haló a singl "Better Place", jenž byl součástí soundtracku k animáku "Trollové 3". Justin Timberlake ovšem v mezičase nachystal svou šestou řadovku "Everything I Thought It Was". Té se dočkáme v půlce března, teď vypustil pilotní singl "Selfish".

V autorském týmu jsou vedle zpěváka dále Louis Bell, Cirkut (Henry Walter), Theron Makiel Thomas a Amy Alle, produkci pak zastřešila trojice Timberlake/Bell/Cirkut. Na připravované desce by se ale měl objevit i Justinův tradiční spolupracovník Timbaland. Sám hlavní aktér popisuje následovnici šest let staré nahrávky "Man On The Woods" těmito slovy: "Myslím, že tam jsou momenty, které jsou neuvěřitelně upřímné, zároveň jsem na album nacpal spousty zábavy."

"Selfish" je současným pojetím popu s přesahem, nechybí ani Timberlakeův nezaměnitelný soulový hlasový projev. Doprovodné video režíroval Bradley J. Calder, který stojí za většinou vizuálů pro zpěvačku SZA. Snímek si decentně pohrává s fikcí a realitou, kdy nahlíží za oponu vzniku hudebního klipu. Střihem a detailními záběry na protagonistovu mimiku se zde podařilo si pohrát s balancem mezi syrovou sebestředností, sobeckostí (zmiňovanou i v samotném textu) a upřímným obrazem Justina coby umělce i člověka.

Deska "Everything I Thought It Was" doputuje do obchodů s muzikou v pátek 15. března a Justin Timberlake na ní představí hned osmnáctku nových písní. Kromě digitálních platforem bude kolekce k dispozici na cédéčkách a double vinylech. Dá se předpokládat, že do samotného vydání se dočkáme ještě minimálně jednoho singlu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY