Saxon se v "There's Something In Roswell" noří do víru konspiračních teorií

22.01.2024 13:14 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Zasloužilí veteráni Nové britské vlny heavy metalu Saxon mají pár dnů venku svou třiadvacátou studiovou desku "Hell, Fire & Damnation". Její vydání doprovází záhodologický - nebo konspirativněteoretický? - singl "There's Something In Roswell".

Čerstvá heavymetalová hymna se zabývá oblíbeným tématem všech milovníků UFO, totiž incidentem, který se v roce 1947 odehrál v americkém Roswellu, během kterého měla americká armáda zajistit trosky havarovaného mimozemského plavidla, včetně těl jeho posádky. Pohled v textu najíždí na konspirační vlnu, když Bill Bruford zpívá o manipulacích s důkazy a staví se do čela boje za to, aby byla pravda konečně odhalena. "There's something in Roswell / We don't believe the lie / There's something in Roswell / It's fallen from the sky," zní důrazně v refrénu.

Doprovodný klip je bohužel trochu promarněnou příležitostí. Většina záběrů totiž sleduje kapelu a samotní mimozemšťani se objevují pouze jako archivní fotky, vyobrazení z béčkových sci-fi či krátké záběry, které se navíc opakují. Celé to působí trochu lacině a řekněme to na rovinu, osmdesátkově.

Samotná skladba nicméně šlape a dá se s téměř s jistotou předpokládat, že zazní i na pražském koncertě této britské party. Ta už 29. března vystoupí v O2 areně coby doprovod Judas Priest. Třetími do party jsou Uriah Heep.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY