Munroe hlásí, že je "Konec léta"

18.12.2023 12:39 - Hana Bukáčková | foto: Se svolením kapely Munroe

Máme pár dní před Vánocemi a Munroe konečně hlásí, že je "Konec léta". Řeč není o meteorologické předpovědi, ale o písni z druhé desky "Divoké kvítí" (vyšla v roce 2021 a je z ní známý především hit "Vlčí menuet").

"Námětem skladby je myšlenka, že v některých situacích je nevyhnutelné převzít iniciativu a postavit se za své vlastní přesvědčení, protože není možné spoléhat na to, že někdo jiný to za nás udělá. V dnešní době pohodlí a blahobytu spousta lidí čeká na pomoc od ostatních, ale skutečnost je taková, že mnoho lidí je příliš pohrouženo do své vlastní pohodlnosti a raději zavírá oči před některými problémy. Je důležité si uvědomit, že ne všechno se vyřeší samo od sebe a že některé věci si vyžadují naši aktivní účast a odhodlání," říká zpěvák Jan Kunze.

A dodává: "Skrze hudbu se snažíme sdělit posluchačům, že klíč k řešení některých výzev spočívá v naší vlastní schopnosti vzít věci do svých rukou a nečekat na externí záchranu."

Černobílý videoklip si Munroe natočili svépomocí. Vladimír Jaške točil a stříhal, Jan Kunze vymyslel scénář a režíroval... Hlavní roli - ženy kráčející mimo jiné kukuřičným polem - ztvárnila Eva Budirská. Záběry s ní točili už před čtyřmi roky v době, kdy deska ještě ani nebyla vydaná, noční obrázky pak vznikly letos na podzim. Klip má překvapivé rozhřešení, a to doslova. Skupina si drží svůj standard a rukopis v artovém, černobílém, tajemném až hororovém zpracování.

K písni je udělaný i remix, který dvojčlenná formace vypustí ven na jaře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY