The Libertines v nočním klipu "Night Of The Hunter" za zvuku "Labutího jezera" prchají před zákonem

09.12.2023 18:44 - Kateřina Spacek | foto: Edward Cooke

Populární sestava The Libertines před nedávnem oznámila vydání své čtvrté studiovky "All Quiet On The Eastern Esplanade". Krom toho také plánuje turné po Velké Británii.

Po singlu "Run, Run, Run" je teď venku i píseň "Night Of The Hunter". Začíná akustickou kytarou ve stylu kompozice z "Labutího jezera", načež se naplno ponoří do bezhlavého příběhu o odporu, přežití, vězení a propuštění.

"Název pochází z režijního debutu Charlese Laughtona 'Night Of The Hunter' s Robertem Mitchumem v roli kazatele, který má na kloubech prstů vytetováno "LOVE" a "HATE". Song je pak o tom, že jeden chlapík vlastně neví, proč je jeho kámoš mrtvý, ale má pocit, že si to zasloužil. Spřáhl se s nesprávnými lidmi, ukradl něco, co neměl, a byl pobodán. Zároveň je ten chlapík naštvaný a musí se jít pomstít. A jakmile ubodá toho kluka, který ubodal jeho kamaráda, tak to pro něj skončí," prozradil Pete Doherty námět písně a videoklipu.

Režie snímku se zhostil Alex Brown. Děj se odehrává v Cliftonville v Margate a sleduje osud mladíka prchajícího před zákonem. Jak jen tento tragický příběh může asi dopadnout?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY