Brutal Assault ohlašuje blackové vlny v čele se Satyricon a Abbath

23.11.2023 14:32 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Festival Brutal Assault pomalu plní svůj line-up pro svůj sedmadvacátý ročník. Ten je naplánovaný na termín od 7. do 10. srpna 2024 na obvyklém místě v Pevnosti Josefov u Jaroměře. Z poslední dávky účinkujících budou mít radost zejména příznivci black metalu.

K již dříve ohlášeným klasikům Satyricon a Emperor, kteří se velmi rychle vyšvihli na pozici festivalového headlinera (pokud by tedy tuto filozofii metalový svátek vyznával), přibylo celkem dvanáct černočerných jmen. Těm bezpochyby vévodí Abbath, který navíc představí speciální set postavený na skladbách z období, kdy hrál v legendách Immortal. Vzpomínat budou i Triumph of Death, kteří pro změnu přivezou program založený na tvorbě Hellhammer, jedné ze zakladatelských žánrových formací.

Nejsilnější norská vlna s nenapodobitelným stylem přijde s undergroundovým kultem Tulus a personálně propojenými Khold. Experimentální a avantgardní tóny naopak zajistí Dødheimsgard / DHG a Ved Buens Ende a na specifickou Nidrosian scénu napojená Darvaza zas rozjede pořádně divokou show.

Sestavu posilují i irští primordial, kteří mísí black metal s keltskými vlivy, nebo další velmi zvučné jméno, finští rebelové Impaled Nazarene. Z velké dálky, až z Tichomoří, přijedou melodici Uada a temný rituál na pódiu předvedou Devik Master, do jejichž tvorby se dostává i death rock. Posledně jmenovaní vybočují z klasických žánrových škatulek - podobně jako Grand Magus, kteří sice blackoví nejsou, jejich zemitý doom ale určitě potěší.

V prodeji je aktuálně druhá vlna vstupenek v ceně 4 250 Kč, odstartovaly i předprodeje parkovacích míst, kempů a doplňkových služeb, jako jsou úložné skříňky, VIP lóže nebo tribuna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY