Julian Záhorovský se v klipu "Sítě" zlobí na sociální média

24.11.2023 18:41 - Hana Bukáčková | foto: Jan Jirásek

Julian Záhorovský vloni vydal album "Nebojme se být veselí" a také napsal pár titulních písní k filmům. Ještě než přijde s novou tvorbou, připomíná zmíněnou desku videem k písni "Sítě". Na té spolupracoval tradičně s Borisem Carloffem.

"Velký problém, který přichází nebo už přišel, jsou sociální sítě. Vše dobré, co nám měly dát, už daly a teď už budou jen problémy. A přitom venku je život, ne doma u displeje. Bez sociálních sítí už to dnes nejde, to je jasný, ale měli bychom se snažit najít kompromis. Sociální sítě jsou jako oheň… dobrý sluha, ale zlý pán," zdůvodňuje zpěvák volbu tématu, která jím zarezonovala.

V klipu, který je o pánovi závislém na mobilu a online prostoru, ztvárnil hlavní roli Jiří Ployhar (ten mimochodem účinkoval i v "Posledním rváčovi" od J.A.R.). Jednoho dne si uvědomí, že čas se má trávit jinak než před obrazovkou, a tak se vydá do ulic užívat si života. Však se také v písni zpívá: "My chcem vidět svět, všechno tady a teď." A má pravdu, žijte přítomností, realitou, ne jen virtuálním pozlátkem a asociálním chováním a komunikací.

Julian umí napsat songy, které neurazí a vlastně odrážejí typickou pop-folkovou vlnu a střední proud českých posluchačů. Tato písnička má v sobě nádech, co slýcháváme od Chinaski - je to taková sázka na pohodovou notu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY