Alice Cooper skládá v "Dead Don’t Dance" hold životu v kapele

06.11.2023 14:22 - Jiří V. Matýsek | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

Král shock rocku Alice Cooper vydal v srpnu výborné album "Road" a těsně před Halloweenem - ostatně, kdy jindy - poslal do světa zbrusu nový videoklip. Deska plná silných songů nabízí řadu příležitostí, obrazový doprovod nicméně dostala pecka "Dead Don’t Dance", v níž pětasedmdesátiletý muzikant skládá hold kapelnímu životu.

"Kdybych nebyl v kapele, nejspíš bych byl kriminálník," zpívá hned v prvním verši a vzápětí, s notným záhrobním cynismem, předkládá další důkazy, že bez své skupiny a bez muziky byl byl jenom mrtvola. A mrtvoly přece netancují.

Tyto teze podporují i záběry použité v černobílém videoklipu. Jedná se o kombinaci zákulisních scén, které se kombinují s prostřihy na pódium i na focení promomateriálů. A samozřejmě dojde na všechny typické propriety - hada, cylindr, svěrací kazajku i nezbytnou špacírku. A pak jsou tu ještě, poněkud nadbytečné, animovaní kostlivci a náhrobky.

Alice Cooper se svou kapelou vyrazí příští rok na evropské turné a nemine ani Českou republiku. Muzikanti zamíří do pardubické Enteria Areny, kde zahrají 17. června 2024.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY