Lenny a Marpo na společném EP "Klenoty" potenciál nenaplnili

07.11.2023 08:00 - David Böhm | foto: TonyFlunkey

Po dvou úspěšných společných singlech se Lenny a Marpo rozhodli pro další spolupráci. Ačkoliv měla vzniknout jen jedna píseň, "kvalitních nápadů začalo vznikat víc a zanedlouho byl na stole materiál skoro na celé album," tvrdí zpěvačka. EP "Klenoty" zmíněných kvalitních nápadů ale mohlo rozhodně nabídnout víc.
6/10

Lenny a Marpo - Klenoty

Skladby: Klenoty, My Dva, Zamlžený Skla, Valentine, Love Never Dies
Vydáno: 27.10.2023
Celkový čas: 13:49
Vydavatel: Universal
Pokud věříte, že skladby vznikly organicky a ne účelně kvůli tomu, že posluchači na spojení těchto dvou jmen slyší, jde o vcelku milý nápad. Neohlášené vydání à la Beyoncé jak titulní skladby, tak celého čtrnáctiminutového projektu s cílem udělat fanouškům radost, zní hezky. Onen pilotní song ovšem jako první vlaštovka nenalákal zrovna dobře - naštěstí má kvalita EP vzestupnou tendenci.

Úvodní song "Klenoty" sice nabízí slibný, agresivní beat, k zemi ho ale sráží neméně agresivní autotune, který zdobí rapperův hlas. Na rap si zde troufla i Lenny, která v pomyslném klání vítězí. Její anglické verše věnované haterům se trefují tam, kam mají, píseň bohužel nezachránily. V rapové poloze se předvádí také v následující písni "My dva", tentokrát však v češtině. V trap beatem okořeněné skladbě si dvojice vyznává city a celkem se jí to i daří, závěr s přirovnáními typu "tvý voči září jako lighthouse" a Marpovým opravdu nepříjemně znějícím zpěvem ale tento duet zbytečně kazí.

Uprostřed zasazená klubovka "Zamlžený skla" začíná básní, která jasně nastavuje téma skladby: sex. EDM ducka sice nepatří k objevným songům, nohy ale rozdupe a záměrně monotónní vokál osmatřicetiletého interpreta podporuje temně vykreslenou atmosféru.

Na popové příznivce čekají závěrečné songy "Valentine" a "Love Never Dies". První zní jako milá albová písnička, která by se Lenny hodila třeba i na loňskou desku "Heartbreak Culture", jen s tím rozdílem, že si sloky přivlastnil její partner. Zde se zadařilo a pro poslední, intro seriálu "Stranger Things" připomínající kousek to platí taktéž. Ten zase zajímavě pracuje s vokály obou protagonistů.

Nezbývá než dodat narážku na název celého projektu. Ne, dvojice interpretů truhličku klenotů nepřináší, spíše tři líbivé kamínky a dva šmuky. Uvidíme, zda budou fanoušci lačnit i po další spolupráci, která by třeba mohla znamenat celé album. EPčka u nás bohužel mají tendenci spíše prošumět.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY