Uhrančivý Garou zahraje už za pár dnů v pražském Kongresovém centru

26.10.2023 08:51 - Jiří V. Matýsek | foto: StubHub

Emocionální, smyslný, přímočarý, upřímný a srdečný. Kanadského zpěváka jménem Garou zná celý svět a už za pár dnů rozezní jeho sametový hlas Prahu. V úterý 31. října mu totiž bude patřit Kongresové centrum. Vstupenky na koncert jsou stále k dispozici v síti Ticketportal.

Na programu večera budou jeho světoznámé hity jako "Belle", "Gitan" a "Seul", které jeho posluchači znají od prvního do posledního tónu, ale zaznějí také čerstvé novinky z loňského alba "Garou joue Dassin". To zpěvák věnoval tvorbě americko-francouzského písničkáře a herce Joea Dassina.

Garou začal hrát na kytaru ve třech letech. V roce 1997 si jej v jednom baru, kde hrál skladby amerických bluesmanů, všiml Luc Plamondon, který jej obsadil do role Quasimoda v muzikálu "Notre-Dame De Paris". V divadle strávil tři roky a byl to pro něj doslova výtah ke slávě.

Debutoval v roce 2000 deskou "Seul", která dodnes patří k nejprodávanějším francouzským albům historie. V nastavené hitové trajektorii pokračoval živák "Seul... avec vous" a studiovky "Reviens" a "Garou". S anglicky zpívanou kolekcí "Piece of My Soul" sice ve Francii zabodoval poněkud méně, velmi úspěšná ale byla ve Spojených státech. Následovalo dalších sedm řadovek, včetně vánoční kolekce, která vyšla ve francouzské a anglické verzi.

V průběhu své kariéry Garou spolupracoval s celou řadou zpěváků, mezi nejslavnější duety patří "Sous le vent" nazpívaný společně se Céline Dion.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY