Weyes Blood s klipem k písni "Got Turn Me Into a Flower" nabízí hypnotickou koláž v surrealistickém duchu

31.10.2023 10:29 - Kateřina Spacek | foto: Neelam Khan Vela

Když Weyes Blood loni vydala album "And In The Darkness, Hearts Aglow", mluvila o svém přátelství s dokumentaristou Adamem Curtisem, režisérem filmů "HyperNormalizace" a "Století sebe sama".

Hudebnice, vlastním jménem Natalie Mering, prozradila, že se poprvé setkali během cesty do Londýna, která se časově shodovala s pohřbem královny Alžběty. A právě tento muž se postaral o vizuály k jejím nedávným koncertům a taky o video k písni "God Turn Me Into A Flower".

"Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších spoluprací, splněný sen. Už léta jsem velkou fanynkou Adama Curtise, který nesmírně ovlivnil mou tvorbu. Je to někdo, u koho hledám inspiraci a odpovědi v těchto temných časech. Je pro mě majákem světla a promyšleného vhledu, který se noří hluboko do moderní dystopie a historie, aby odhalil hlubší otázky, co znamená žít v našem moderním světě," svěřila se nadšeně Natalie.

A každý, kdo už někdy viděl některý Curtisův dokument, bude znát jeho styl. Je typický tím, že je v podstatě koláží archivních záběrů nasekaných do hypnotického a sugestivního díla. A oproti hororvému klipu ke "Twin Flame" není tentokrát tak děsivý - lebky a kostry prolezlé červy se tentokrát nekonají.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY