"Smůla" je snad nejsmutnější píseň od Chinaski vůbec. Klip má přesto pozitivní poselství

10.10.2023 11:52 - Hana Bukáčková | foto: Tomáš Beran

Chinaski vydávají silnou, melancholickou, smutnou věc "Smůla". Pochází z jejich loňského alba "Frihet" a je možná i nejdojemnějším kouskem z celé jejich diskografie. Minimalistický song, natočený jen za doprovodu piana, přitom na desce původně neměl ani být. Po akustické verzi a po živáku nyní dostává svoji vizuální podobu.

"Tahle naše pomalá skladba s pianem má za sebou strašně smutný příběh. Text je dílem kamaráda a režiséra Martina Dolenského, který se před lety zabil v autě. Nedávno jsem ten text našel na ploše starého počítače. A pořad mě oslovoval. Trochu jsem ho dopsal, a tak vznikla snad nejhezčí píseň na desce. Není dlouhá, ale podle mě hodně silná. Když jsme ji dohráli ve studiu, všichni jsme měli husí kůži," popisuje frontman Michal Malátný.

Klipového zpracování se zhostila režisérka Františka Bakošová. Základem je abstraktní příběh se silnými i milými záběry obyčejného života na jednom sídlišti. Život nepřináší jen šťastné chvíle - o to více si pak můžeme vážit i běžných věcí. Hlavní poselství zní, že i když se nám lepí smůla na paty, jednou bude zase dobře. Stačí to jen přijmout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY