Od namyšlenosti až na dno. Honza Holeček se v klipu "From Cradle to Coffin" nechává zavřít do vězení

07.10.2023 14:17 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Honza Holeček, nepřehlédnutelný zpěvák a varhaník Flamengo Reunion Session nebo dua Holeček & Marcel Project (dříve Energit, Graabner a celá řada dalších), připravuje druhé studiové album svého projektu Livin' Free. Nyní posluchačům představuje první skladbu, bluesrockový monument "From Cradle To Coffin". K písni vznikl i výrazný obrazový doprovod.

"Ve videoklipu k songu 'From Cradle to Coffin' se odehrává příběh člověka, který díky své pýše a pocitu všemohoucnosti padá až na samé dno. Podobně jako v 'Božské komedii' Danta Alighieriho si prochází peklem, v tomto případě vězením, očistcem bezdomovectví, aby díky něčemu, co ho přesahuje - v klipu to symbolizuje hudba - pochopil, že smysl a hodnota lidského života tkví jinde než v bohatství, jinde než v teoriích, ideologiích a koneckonců i náboženstvích, které mají 'recept' na správný život…" popisuje Holeček koncept nového videa k písni, k níž napsal text i hudbu a při natáčení se nechal zavřít do skutečného nápravného zařízení.

Skladba je prvním singlem z připravované druhé desky projektu Livin' Free. Ta právě teď vzniká ve studiích SONO a měla by vyjít na jaře příštího roku. Objeví se na něm vzácný host, bubeník Winston A. Watson jr., který hrál s Bobem Dylanem. Watson se za bicími vystřídá s tuzemským, neméně excelentním bubeníkem Michalem Kolouchem Daňkem. Na basu hraje dlouholetý člen Livin' Free Vladimír "Guma" Kulhánek a kytary se nově zhostil Jirka Rambousek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY