Večer nezávislých kapel

11.09.2003 14:59 - Jan Binder | foto: facebook interpreta

Monophonic
© Monophonic
Ve čtvrtek 18.9. čeká v nedávno otevřeném žižkovském klubu Matrix lahůdka pro fanoušky české nezávislé scény - kapely L'Point, Monophonic a Squall.

Indie-rockoví L'Point vypluli vstříc novým obzorům s debutovou deskou "Aquila Bert", která kombinuje melodický písničkářský styl, barevný zvuk se syrovou a neučesanou energií. Po španělském mini-tour, festivalech L'Abore, Fluff Fest a Trutnov Open Air se vracejí zpátky do Prahy, aby mohli i nám předvést své živelné vystoupení a předvést materiál k právě připravované desce.

Není tomu tak dlouho, co se v Chebu zrodila dívčí kapela, ze které by měla Courtney Love radost! Surový punk'n'roll by totiž od -náctiletých slečen čekal málokdo. Monophonic to myslí vážně a to je možná důvod, proč znějí ostřeji než většina "rádobytvrdých" klukovských spolků. Společná láska k The Sonics, Yeah Yeah Yeahs a The Donnas se odráží v konečném výsledku - chytlavé a zároveň dravé muzice, kterou ocení i milovníci The Hives.

Squall
© Squall
Žižkovští Squall ve skutečnosti pocházejí z Kanady, Irska a UK. Jejich drtivé noisové nájezdy jsou občas těžko vydýchatelné, ale v ambientních polohách rozjasní i ty nejvíc potemnělé tváře. Jejich zvuk se nese v duchu Slint, Mogwai a českých post-HC Gnu. Squall vás na jedné straně dokáží přinutit k divokému pogovému tanci a na straně druhé vás natolik pohltí, že zapomenete na čas i prostor.

Nezapomeňte - všechny tyto tři kapely se představí 18. září v pražském klubu Matrix.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY