tvrdí The Vaccines před pražskou premiérou - musicserver.cz">

"Jsme jedna z nejlepších živých kapel," tvrdí The Vaccines před pražskou premiérou

20.09.2023 17:11 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Třináct let na scéně, pět vydaných alb, šesté na cestě a přesto si londýnští The Vaccines v Praze ještě nezahráli. Čirá energie, nakažlivý příval serotoninu, radost vidět naživo, píše se o jejich koncertech. The Vaccines vystoupí 24. ledna 2024 v pražské Roxy. Vstupenky za 690 Kč půjdou do prodeje 29. září na webu fource.cz a u prodejců GoOut a Ticketmaster. Už 26. září budou mít ke vstupenkám přednostní přístup ti, kdo se zaregistrují do Fource Friends. Před The Vaccines vystoupí australský girl band Teen Jesus and the Jean Teasers.

Chystaná šestá studiovka The Vaccines ponese název "Pick-Up Full of Pink Carnations". "Je to deska o ztrátě. O tom, jak se se ztrátou vyrovnat - ne nutně truchlit, ale snažit se ji znovu pochopit," vysvětluje frontman Justin Young. Půjde o první nahrávku od odchodu zakládajícího člena a kytaristy Freddieho Cowana, který se stal otcem a na kapelu, se kterou zůstává v přátelském kontaktu, mu nezbylo dost času.

Kromě personálních změn je to poprvé, co kapela desku nahrávala bez podpory velkého vydavatelství. "Každý z nás do výroby nastrkal peníze, všichni jsme do toho investovali - a celé to byla vážně sranda." Volba producenta padla na Andrewa Wellse, který dříve spolupracoval s Ellie Goulding, Adamem Lambertem nebo Jasonem Mrazem. Společně nahráli rockové album, což je vzhledem k Wellsově popové historii paradoxní. "On na nás vyrůstal. Šel jsem s ním na pivo, kde mi vysvětlil, proč naši hudbu miluje a jakou nahrávku by od nás chtěl slyšet. Jeho vize se mi líbila a všechno mi dávalo smysl," popisuje Young a dodává: "Každý track, co jsme nahráli, pro mě v jednu chvíli byl ten nejlepší."

The Vaccines jsou přesně tou kapelou, která se s každým dalším albem zlepšuje, aniž by přicházela o drive a chuť do hraní. V Praze ji tak zažijeme poprvé a rovnou na dosavadním vrcholu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY