Róisín Murphy přijede v březnu do Prahy s novou deskou "Hit Parade"

21.09.2023 11:47 - Tisková zpráva | foto: Selection

Irská zpěvačka, textařka a producentka Róisín Murphy je známou disco královnou. Její vokál patří k nezapomenutelným. Šesté sólové album "Hit Parade" vyšlo počátkem září 2023 prostřednictvím Ninja Tune a produkoval ho DJ Koze. Róisín ho přijede živě představit 17. března 2024 do pražského Divadla Archa. Předprodej vstupenek začne v pátek 22. září 2023 od 11 hodin v sítích GoOut a Ticketmaster.

Róisín se prezentuje výstředním způsobem, na pódiu vždy září a exhibuje s maskami a v nápaditých kostýmech. Jak sama říká: "Myslím, že by mi to zlomilo srdce, kdybych už nikdy nemohla stát na pódiu a zpívat.".

Na sólovou dráhu se Róisín vydala v roce 2005 po osmileté spolupráci s Markem Brydonem, se kterým společně tvořili ikonické elektro duo Moloko. Vydali společně celkem čtyři studiová alba s hity jako "The Time Is Now" nebo "Sing It Back". S dlouholetým spolupracovníkem a kamarádem DJem Parrotem vydala v roce 2019 singl "Incapable" a v březnu 2020 singl "Murphy’s Law". Páté Róisínino album "RÓISÍN MACHINE", které vyšlo v roce 2020, bylo vyvrcholením jejich spolupráce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY