"Není to divný", že Michal Horák obsadil do klipu lamu a Patrika Kincla? Není

19.09.2023 18:45 - Hana Bukáčková | foto: Tony Košař

Michalu Horákovi vyjde na konci září již třetí album "Ideální čas se nezbláznit". Připravoval ho s producentskou dvojkou Jendou Vávrou a Filipem Vlčkem. Po hříčce "V harmonii" teď na desku láká singl "Není to divný" - potenciální hitovka, šlágrovka.

Za textem a hudbou stojí tradičně sám mladý multitalent. "K písni mě inspiroval náš obecní ples, který má vždycky zkrátka všecko - tombolu, sousedský bar, kapelu hrající ty nejprofláklejší písničky a především spoustu příležitostí, kdy se dá udělat taková ta správná ostuda. A ta se mi dobře dělá skrze tanec, ke kterému vybízím i slečnu z písně. Pojďme si prostě pořádně extravagantně trsnout, ať si maj' sousedi o čem povídat a ať je sranda. No, a co se závěru písně týče, ta myšlenka mi přišla natolik vtipná, že jsem si nemohl pomoct a dopsal to tam. Už teď mi lidi píšou, že se v té písni vidí, což mě upřímně uklidňuje!" říká.

Coby vokalistka se na skladbě náhodně podílela Vlčkova přítelkyně Tereza Vlasáková - byla totiž zrovna po ruce na home office, když pánové potřebovali nahrát ženský zpěv. A to není jediná rarita - v klipu se objeví lama a Patrik Kincl, hvězda Oktagonu a přemožitel Karlose Vémoly. Hlavní ženskou roli ztvárnila Matylda Königová, která hrála i ve "Znamení" Bytu číslo 4, natočeném pod stejným režisérským vedením.

"Je fakt, že lama v klipu není úplně standard, ale když nám režisér Vláďa Špička oznámil, že fráze z písničky 'Dole na baru se dějí věci, které povýšily laťku bizáru' se dá nejlíp vyjádřit ideálně velkým zvířetem, měli jsme jasno," říká Michal.

Za mě povedená věc, text i pointa příběhu vtipná (Horákův čitelný trapnohumor a nadhled v jednom), až místy velmi bizarní, ale ze života. Klip má správný střih, dynamiku, zápletku, která nenudí. Nespustíte z něj oči, a to i díky netradičním záběrům z ledničky. Prostě pohorákovsku majstrštyk.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY