Klip "Severin" zachycuje živou energii kapely Radosta. Vznikl na festivalu Rock For People

17.09.2023 18:30 - Jiří V. Matýsek | foto: Sylva Louthanová

Formace Radosta si na svém debutovém albu "Dvanáctisměna" dovolila sáhnout na klenot české filmové komedie, snímek "Kulový blesk". Na základě kultovního filmu, z něhož vzešla hromada všeobecně známých hlášek, poskládala nahrávku, na níž se úryvky ze snímku prolínají s rockovou muzikou i texty, které se nebojí zabrousit i do temnějších či smutnějších stránek lidského života. Tímto směrem se vydal i první klip "Máňa", v němž si zahrála Daniela Kolářová.

"'Máňa' nám i díky paní Kolářové otevřela dveře k novým příležitostem. A nejen nám, ale hlavně hospicové péče v České republice, o níž video 'Máňa' je. Díky tomu byla píseň na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech ke slyšení všude možně, protože paní Kolářová letos přebrala Hlavní cenu ředitele festivalu. Téma hospicové péče teď rezonuje v médiích víc než dřív. Jsme rádi, že jsme k tomu mohli aspoň trochu přispět," uvedl leader kapely Radosta J. J. Šimon.

Nyní skupina přichází s druhým videem. Oproti předchozímu je "Severin" z úplně jiného soudku. Vzniklo na letošním ročníku festivalu Rock For People a zachycuje živou energii formace. "Ukazuje kapelu, jaká je ve skutečnosti: parta lidí, kteří milujou koncerty, humor, dokážou si to užít a na podium přinést radost," konstatuje basák Kopee-T.

Spanilá jízda Radosty po pódiích ale rozhodně nekončí. Na podzim zamíří do klubů a bude asistovat takovým stálicím, jako jsou Vypsaná fiXa, Gaia Mesiah nebo Trautenberk.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY