Český slavík zahájil hlasování, vítěze poznáme v listopadu

15.09.2023 11:26 - Josef Martínek | foto: Český slavík

Anketa Český slavík po loňských oslavách šedesátin vstupuje do sedmé dekády své existence. Hlasování do letošního ročníku již bylo zahájeno a skončí 12. listopadu. Jména nejpopulárnějších domácích interpretů se dozvíme v přímém přenosu televize Nova 24. listopadu.

Hlasovat lze prostřednictvím internetového formuláře, a to vždy maximálně pro šest interpretů v jednotlivých kategoriích. Těmi jsou: Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina, Hip Hop a Rap. Objevem roku se stane někdo z trojice Tereza Balonová, Rozálie a RODAN. Přibude také další jméno do Síně slávy a vyhlášen bude Absolutní slavík.

Loňská vítězství obhajují Lucie Bílá, která získala největší počet hlasů napříč všemi kategoriemi, dále Marek Ztracený, Kabát a ATMO Music. Předávání tehdy sledovalo více než 1,4 milionu televizních diváků.

Moderování galavečera v pražském Foru Karlín se, stejně jako minulý rok, zhostí dvojice Ondřej Sokol a Aleš Háma, která slibuje "velmi ostrý humor". Vystoupí například Vojtěch Dyk nebo skupina Chinaski, speciální společné číslo chystají David Koller a Ben Cristovao. Dojít by mělo také na poctu zesnulému Vašo Patejdlovi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY