Domácí thrasheři Exorcizphobia vydají koncem září novou desku, nabídnou na ní duchovní exodus

03.09.2023 16:55 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Trutnovská formace Exorcizphobia patří dnes mezi nejvýraznější představitele domácího thrash metalu a tuto pověst bezpochyby hodlají potvrdit i novou deskou. U labelu Doomentia Records vyjde už 22. září a ponese název "Spiritual Healing". Venku už jsou dva singly, ten nejnovější, "Reflections", podpořený i videoklipem, najdete pod článkem.

Album navazuje tam, kde předchozí "Digitotality" skončilo, a prozkoumává témata jako reinkarnace, změněné stavy vědomí nebo alternativní pohledy na realitu. Na desce je i zhudebněná báseň amerického generála George S. Pattona "Through a Glass Darkly" a uzavírá ji sedmiminutová instrumentálka "Tiwanaku", která propojuje hudbu s dotaženou vizuální stránkou desky, o kterou se postaral Paolo Girardi. Tento italský umělec má za sebou několik stovek spoluprací s formacemi napříč metalovým spektrem, mj. např. Bell Witch, Hierophant nebo Profanatica.

Na novince se spojuje estetika old-school thrashe s moderními přístupy do energického a notně nabroušeného celku. Album zamíří na všechny digitální platformy a vyjde rovněž ve fyzické podobě jako CD, vinyl a dnes již obligátní kazeta.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY