Do metalových knihovniček míří knižní rozhovor s Vlakinem, klíčovou osobností domácího grindcoru

01.09.2023 10:57 - Jiří V. Matýsek | foto: MetalGate

Vydavatelství MetalGate v rámci knižní série "Dělníci kovu" představuje životopisy důležitých osobností domácího undergroundu. Po Tomáši Kohoutovi alias Necrocockovi (mimo jiné Kaviar Kavalier nebo Master's Hammer) nyní míří do světa životní příběh Patrika "Vlakina" Staňka z grindcorových Ingrowing. Autorsky publikaci opět zaštítil Václav Votruba, výsledek vyjde pod názvem "Dělníci kovu II: Vlakin" začátkem září.

Oproti prvnímu dílu "Dělníků kovu" se autor rozhodl dvojku pojmout formou rozhovoru, což je trend, ve kterém bude série pokračovat i nadále.

"Měl jsem nabranou obrovskou masu informací, přičemž jsem přemýšlel, jaká forma bude pro čtenáře nejpřístupnější, respektive nejčtivější. Interview se mi jevilo jako nejlepší volba, i když jsem věděl, že to nebude snadná práce. Vůbec největší výzvou bylo napsat to tak, aby kniha bavila jak fanoušky, kteří mají Vlakina a jeho kapely najeté, ale stejně tak čtenáře, již se třeba s grindcorovou scénou teprve seznamují a Vlakina znají jen povrchně. Musím říct, že velkou satisfakcí mi bylo, když mi Vlakin po přečtení rukopisu říkal, jak mile ho má práce překvapila," popisuje Votruba.

Centrem díla je pochopitelně Vlakin, nicméně z pochopitelných důvodů mapuje i podhoubí domácího grindcoru. Protagonista je totiž namočený v celé řadě projektů, ať už jako vokalista, nebo basák. Jeho domovskou partou jsou českobudějovičtí Ingrowing, působí též v deathmetalových Plastic Grave. Hrával rovněž v rozpadlých Isacaarum nebo hostoval na desce "Shit Beast" Gutalaxu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY