Green Day slaví. Průlomová deska "Dookie" vyjde v bohatě vypravené reedici

20.08.2023 15:57 - Jiří V. Matýsek | foto: Petr Klapper

Třetí album "Dookie" amerických pop-punkerů Green Day patří mezi nejlepší zástupce svého stylu. Letos slaví třicet let od vydání a to je pochopitelně příležitost k reedici a provětrání archivů (a peněženek fanoušků). Příležitost bude ze strany kapely využita, výroční emise nahrávky vyjde na labelu Reprise už 29. září. A pár raritních kousků rozhodně nabídne.

Deska vyjde coby set šesti vinylů nebo čtyř cédéček, které si už nyní můžete předobjednat v našem shopu, a kromě muziky samotné u ní posluchači najdou i pár drobností. Ve vinylové edici budou speciálně vyvedené sáčky na psí bobky, pětici placek, osvěžovač vzduchu do auta, nálepku, omalovánku ikonického obalu, plakát s alternativním coverem a papírové letadélko. CD verze bude o něco chudší, bude obsahovat pouze placky, dvě nálepky, magnetku a osvěžovač. Obě verze pak nabídnou doprovodný text od producenta Roba Cavalla a novináře Boba Mehra.

Co se hudebního obsahu týče, vedle alba samotného bude přibalen výběr z demoverzí a vyřazených skladeb vzniklých při natáčení a též dva živáky, jeden z Barcelony, druhý z festivalu ve Woodstocku z roku 1994.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY