Provokatéři Laibach předělali hit "Amerika" provokatérů Rammstein. A je z toho country

18.08.2023 09:45 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Už příští týden, 25. srpna, by měla vyjít kolekce coververzí, která vzdává poctu německým tvrďákům Rammstein. Pod názvem "A Tribute To Rammstein" a s obalem, který vzdáleně připomene spíše některá alba Iron Maiden než vizuály berlínského sextetu, nabídne celkem třináct předělávek. Postarala se o ně zářivá, ale i méně výrazná jména z oblasti industrialu, elektroniky a gothic rocku.

Sestavě tak vévodí 69 Eyes, Front Line Assembly nebo Paul Ferguson z Killing Joke společně s Burtonem C. Bellem, bývalým zpěvákem Fear Factory, kteří se ujali slavné "Du Hast". Své místo na desce budou mít i slovinští Laibach. A právě jejich verze songu "Amerika" byla vybrána jako další ukázka z kolekce.

A nebyli by to provokatéři Laibach, kteří s oblibou rýpají do totalitních ideologií a rádi překračují obvyklé hranice (koncertovali i v Severní Koreji), aby nepřišli s něčím přinejmenším nečekaným. Skladbu, která si utahuje ze svébytného světa Spojených států amerických, totiž převedli do country s dominantním banjem a mariachi trumpetami, a vytvořili jakousi meta verzi původní písně. Ostatně posuďte sami níže.

Pro úplnost dodejme, že slovinská formace vystoupí 20. listopadu v pražském divadle Hybernia. Vstupenky jsou v prodeji na webu pořádající agentury Obscure Promotion.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY