Videoklip "The Rope" od Semisonic je psí roztomilostí

02.08.2023 10:12 - Kateřina Spacek | foto: Emmy Sherman

Jsou to necelé dva měsíce, co jsme informovali o návratu devadesátkové alternativní kapely Semisonic. Ta své poslední album "All About Chemistry" vydala v roce 2001. Jeho následovník vyjde pod názvem "Little Bit of Sun" 3. listopadu u Pleasuresonic Recordings a bude obsahovat dvanáct songů.

Titulní kousek, který celou desku bude otvírat, jsme vám představili už v červnu. Nyní skupina předkládá další ochutnávku. Jmenuje se "The Rope" a doprovází ji i roztomilý videoklip. Jeho režie se ujali Otto Harder a vypráví příběh psa, který se osvobodí od svého majitele a chvíli si užívá svobody na útěku. A i když skladba zní rytmicky a energicky, o tak úplně pozitivní záležitost nejde.

"Věděl jsem, že je to opravdu dobrá písnička, ale nebyl jsem si jistý, že je to písnička od Semisonic - dokud jsme ji neprojeli na zkoušce a ona od začátku do konce nezačala řvát jako projíždějící nákladní vlak. Text je jako óda na Los Angeles převlečená za song o rozchodu," vysvětluje podstatu novinky frontman Dan Wilson.

Tracklist alba "Little Bit Of Sun" je následující: Little Bit of Sun, The Rope, Grow Your Own, Don’t Fade Away, Keep Me In Motion, All The Time, If You Say So, Out of the Dirt, It Wasn’t Like We Hoped It Would Be, So Amazed, Only Empathy, Beautiful Sky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY